DuList IN

Kušelj predstavio ‘Berače soli’ i ‘Fleur de sel’

Nikša Kušelj

Nikša Kušelj sinoć je u Keževom dvoru predstavio svoj prvi katautorski album 'Berači soli' I knjigu 'Fleur de sel' .

Tako je publici otpjevao deset pjesama s tog albuma uz pratnju ansambla Visconti, a na trubi mu se prilikom izvedbi nekoliko pjesama pridružio I brat Ivan te Đive Franetović Kušelj na flauti.
 
Album donosi atmosferu mediteranske glazbe i uvodi nas u svijet slikovitih asocijacija na ljetno kino, Dubrovačke ljetne igre, bose noge, nonu i klavir, akvarij te brodove i luke. Kao rođeni Dubrovčanin Nikša nam dočarava atmosferu Grada kroz sjećanje na svoje djetinjstvo.
 
Zbirka pjesama se sastoji od tri dijela: „Fleur de sel“ dotiče nesvjesno u nama, „Rijetki petci i zgužvani ponedjeljci“ čine pjesme o stvarnosti, filmu i kazalištu, dok „Festival-karneval-funeral“ otvara stvarnost i realitet oko nas.
 
Nikša Kušelj poznati je hrvatski glumac. Značajnije uloge ostvario je u filmovima „Konjanik“ i „Generalov carski osmjeh“, te u seriji „Jesen stiže dunjo moja“. Kao član ansambla HNK u Zagrebu istaknuo se u predstavama „Prosjačka opera“, „Macbeth“ i „Konji ubijaju zar ne“. Pobjednik je HRT-ovog show-a „Zvijezde pjevaju“ 2008. godine.
 Kako je bilo na promociji pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist