Aktualno

Kupari zaslužuju svjetski hotelski brand

Kupari zaslužuju svjetski hotelski brand

Imali smo dosta razgovora s raznim potencijalnim investitorima,

no prije nego što se stvore uvjeti neozbiljno je razgovarati o konkretnim projektima – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić u razrušenom bivšem vojno-turističkom kompleksu Kupari.

Odgovorio je to ministar na pitanje ima li država konkretne ponude investitora za ovaj privlačan kompleks i je li među njima i Goran Štrok, koji je kroz medije već najavio svoju zainteresiranost.

– O svim daljnjim inicijativama i aktivnostima upoznat ćemo lokalnu samoupravu i  Županiju. Mislim da je jedan od ključeva uspjeha ovog projekta aktivno uključivanje i Općine i Županije, kako u razgovoru s investitorima, ali i u konačnom definiranju projekta koji bi se trebao dogoditi. O imenima investitora ne bih govorio, ali je sigurno da će ovdje biti raspisan javni natječaj.

Kroz njega će svoje ponude moći dostaviti svi zainteresirani investitori, a svi projekti bit će ozbiljno evaluirani te sam siguran da ćemo tu izabrati ono što ova lokacija zaslužuje. To je projekt koji će i lokalnom stanovništvu i županiji, ali i Hrvatskoj u cijelosti ponuditi dodatnu kvalitetu – rekao je Ostojić, koji je danas prvi put osobno imao priliku vidjeti razrušene Kupare.

– Ovo područje je jedno od najatraktivnijih turističkih potencijala na našoj obali. Sada slijedi prezentacija stanja na prostorno-planskoj dokumentaciji u Općini, i čim se stvore uvjeti mislim da nema nikakvih prepreka ni razloga da se dalje oteže s procedurom u smislu odabira kvalitetnog investitora. Nesumnjivo je da ova lokacija zaslužuje najvišu kategoriju hotelskog smještaja. Pokušat ćemo ovdje dovesti jedan od najkvalitetnijih svjetskih hotelskih brendova – zaključio je Ostojić.  

Na pitanje koliko su Kupari važan projekt za hrvatski turizam u brojkama rekao je: – Brojke nisu sve. Radi se, koliko sam upoznat, o nekih 2000 kreveta, što je sigurno respektabilna brojka ne samo za općinu nego i za cijeli hrvatski turizam. Trebaju nam novi projekti i inovacije, novi turistički resorti ne samo zbog novih segmenata gostiju nego će s novim investicijama i postojeći kapaciteti doživjeti novi poticaj i renesansu – zaključio je ministar turizma.

Kupare je obišao u pratnji župana Nikole Dobroslavića i župskog načelnika Silvija Nardellija. Nardelli ističe kako se Kupari dijele na tri urbanistička plana – Kupari I, gdje se nalazi gro turističkih kapaciteta, danas nažalost devastiranih, Kupari IV koji se odnosi na neizgrađenu turističku zonu, te Srebreno II – prostor bivšeg i sadašnjeg autokampa u vlasništvu države. UPU Srebreno II u završnoj je fazi izrade i isti se očekuje kroz dva mjeseca.

– Za Kupare I smo napravili prijedlog plana i ušli u proceduru, održana je i prethodna rasprava, ali dalje nismo radili očekujući daljnje smjernice Vlade – rekao je Nardelli, dodavši kako je danas turistički kapacitet Župe na 20 posto prijeratnih turističkih kapaciteta.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist