Sport

KUP HRVATSKE NADE Mladim Cavtaćanima bronca, najbolji vratar Petar Vezilić

cavtat kup

Mladi igrači Mladosti odnosno uzrast nada tog kluba, osvajač je Hrvatskog kupa za 2023. Na završnom turniru kup natjecanja koji se od ponedjeljka igrao na bazenu Mladosti uz Savu, Zagrepčani su bili jedini sastav koji u svih ukupno 7 utakmica nije znao za drugo osim pobjede. Četvrtak ili završni dan turnira bio je osobito uzbudljiv, posebno kada se radi o utakmicama mladostaša. U polufinalu su jedan par činili Cavtat i Mladost. Repriza ovogodišnjeg finala Prvenstva Hrvatske, samo što su ovog puta slavili Zagrepčani i to u posebnim okolnostima, prenosi HVS.

Pred kraj druge četvrtine, još samo pola minuta do poluvremena, Cavtat je uvjerljivo vodo 6:1. Činilo se kako Cavtat grabi k dvostrukoj kruni. Međutim, mali mladostaši su prvo do kraja druge dionice smanjili na 6:2, da bi u preostalom dijelu utakmicu ‘zaključali’ svoja vrata. Cavtat više nije postigao ni gol, a Zagrepčani su ih postigli još pet ili taman da u posljednjoj minuti preko Doriana Komara stignu do vodstva i pobjede 7:6. U drugom polufinalu nije bilo tako neizvjesno. Momčad iz Korčule, sastav KPK bio je rezultatski dvostruko bolji od zagrebačkog ZPK pobijedivši 14:7. Korčulani su najveći posao obavili u furiozno odigranoj drugoj četvrtini koju su dobili čak 6:0. Josip Skokandić je postigao ukupno 9 golova.

U finalu su se sastali Mladost i KPK, a utakmica je tri četvrtine bila potpuno otvorena, neizvjesna. Potvrđuje to i rezultat nakon treće dionice, 6:6. No, u zadnjih šest minuta koliko traje četvrtina kod ovog uzrasta, mali Zagrepčani kao da su zaključali svoj gol, zatvorili prilaze vratima. Korčulani nisu postigli više niti jedan gol, ali je Mladost postigla čak 5 i s ukupnim rezultatom 11:6, osvojila kup natjecanje. U utakmici za treće mjesto, Cavtat je pobijedio ZPK 7:3. Za najboljeg vratara završnog turnira izabran je Petar Vezilić (Cavtat), dok je najbolji igrač Vito Lokas (Mladost).

Vaterpolski klub Opatija LRH je dobio nagradu za fair-play.

Foto HVS

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist