Sport

Ivica Tucak o Svjetskom prvenstvu u Fukuoki: ‘Bilo bi nam lakše da smo odmah otišli kućama’

blank

U predvorju hotela Nikko u središtu Fukuoke i tjedan dana nakon poraza naših vaterpolista od Crne Gore ta je utakmica nezaobilazna tema.

– Bilo bi nam lakše da smo odmah otišli kućama – već je napomenuo izbornik Ivica Tucak koji provodi teške dane u društvu najbližih suradnika, iz čijih dojmova razabiremo da dugo nije bio ovako potišten, analizirajući razloge najslabijeg rezultata njegove izborničke karijere koja traje već cijelo jedno desetljeće.

– Najteži je ovo period, jer ovakav nismo imali još od Eindhovena 2012. pod Ratkovim vodstvom. Utučen sam, izgaram iznutra, iako bih volio da s ovoliko iskustva ne utječe toliko na mene, ali što ću, to je dio mog karaktera i života. Jer vaterpolo jest veliki dio mog života, a ova reprezentacija mi je kao dijete, nešto s čime ustajem i liježem – započinje u razgovoru za Hrvatski radio.

– Završili smo na poziciji koja definitivno ne pripada hrvatskom vaterpolu, ali odradili smo posao do kraja kako smo mogli i morali. Nije bilo nikakvog raspada, reagirali smo sportski, znajući da se u sportu događaju i porazi, da ne možete uvijek biti u vrhu. Dozvolit ćete mi da podsjetim da je od 2005. Hrvatska svaki put igrala barem u polufinalu Svjetskih prvenstava. Naravno da je tome morao doći kraj, a svima nam je teško da se dogodilo baš ovdje. Meni najteže – rekao je Tucak.

– Nismo više reprezentacija koja ima strašnu individualnu kvalitetu, u takvim okolnostima morate igrati ”na nulu”. Mi smo nažalost previše puta odlazili u rezultatski minus i trošili puno energije. Nije nam išao na ruku ni broj isključenja, nedostajalo je i sreće … Na koncu ne treba zaboraviti da smo zbog ozljede ovdje bili bez Lorena Fatovića, koji je ”sol i papar” ove reprezentacije, a znate kako je kuhati bez soli i papra. Ne tražim alibi, ali sve to moram uzeti u obzir, ne smijemo samo reći da se radi o nedostatku sreće. Sve ono što smo radili i sve to što se u utakmici događalo, stalo je u tu jednu loptu koja na kraju nije otišla na našu stranu. Meni i mojim suradnicima je donekle već jasno zašto je to ispalo tako. Uostalom ova reprezentacija je nova i još nije ”maturirala”, zato sam i rekao da su neki od igrača ostali glavama u Splitu, to je cijena odrastanja. Srećom, u sportu se ne živi od ”jučer”, nego samo od ”sutra” – naveo je.

Već je ranije Tucak izjavio da će nakon razgovora s čelnicima Saveza vidjeti je li želja za nastavkom suradnje obostrana, ali sada otkriva i da je preispitivanje s njegove strane nakon poraza od Crne Gore išlo prilično daleko.

Ratko Rudić već je javno iskazao svoju podršku Tucku, a izbornik je naveo da su mu i ostali čelnici dali podršku.

Foto: Zvonimir Pandža/Arhiva

Pročitajte još

SARAJEVO OPEN Taekwondo klub ‘Shark’ osvojio 6 zlatnih, 6 srebrnih i 11 brončanih medalja

Dulist

OTVORENO PRVENSTVO Devetnaest medalja za župske judaše

Dulist

SJAJAN POČETAK SEZONE Župski ratnici upisali vrijednu pobjedu

Dulist