Aktualno

Kulturi iz proračuna 52,6 milijuna kuna

Na posljednjem ovogodišnjem kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi najavljen je proračun za kulturu u 2012. godini.

– Proračun za kulturu će biti u okvirima iz 2011. godine, s rastom od tri milijuna kuna. Posebno treba naglasiti prioritete, a tu su 1,5 milijuna kuna za izradu dokumentacije za zahvat na atriju Kneževa dvora, radovi na Umjetničkoj galeriji i učešće od 30% u projektu Ministarstva kulture, digitalizacija kino dvorane – kazala je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, istaknuvši kako su u obzir uzeti programi i zahtjevi ustanova.

Gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako niti jedna ustanova nema potraživanja prema Gradu. Najavio je kako će se svi ostvareni projekti u kulturi platiti nakon rebalansa proračuna za 2011. godinu 14. prosinca.

– Uložit ćemo u projekt Lazareta deset milijuna kuna, zatim za projekt Luže milijun kuna za stolice, digitalizaciju i projektnu dokumentaciju te Revelin za infrastrukturu milijun kuna – kazao je Vlahušić te najavio da će se za DSO otvoriti prostor za izvedbe kad se 2012. godine otvori glavna zgrada Stare bolnice.

– Možda bi na idući kolegij trebalo pozvati rektora da prikaže plan razvoja Sveučilišta i ravnateljima ustanova u kulturi, kako bi ustanove bile uključene. Riječ je o restauraciji, glazbenoj i likovnoj umjetnosti, multimediji, a to je sve kompatibilno s ustanovama. – istaknuo je Vlahušić.

Pročitajte još

OBORENI REKORDI U POTROŠNJI STRUJE U podne svi ‘raspalili’ klime

Dulist

Dančea nastavlja oporavak u vanjskom bazenu Safari parka na Brijunima

Dulist

Kroz Zračnu luku Dubrovnik u lipnju prošlo više od 300 tisuća putnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija