Aktualno

Kulturi iz proračuna 52,6 milijuna kuna

Na posljednjem ovogodišnjem kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi najavljen je proračun za kulturu u 2012. godini.

– Proračun za kulturu će biti u okvirima iz 2011. godine, s rastom od tri milijuna kuna. Posebno treba naglasiti prioritete, a tu su 1,5 milijuna kuna za izradu dokumentacije za zahvat na atriju Kneževa dvora, radovi na Umjetničkoj galeriji i učešće od 30% u projektu Ministarstva kulture, digitalizacija kino dvorane – kazala je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, istaknuvši kako su u obzir uzeti programi i zahtjevi ustanova.

Gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako niti jedna ustanova nema potraživanja prema Gradu. Najavio je kako će se svi ostvareni projekti u kulturi platiti nakon rebalansa proračuna za 2011. godinu 14. prosinca.

– Uložit ćemo u projekt Lazareta deset milijuna kuna, zatim za projekt Luže milijun kuna za stolice, digitalizaciju i projektnu dokumentaciju te Revelin za infrastrukturu milijun kuna – kazao je Vlahušić te najavio da će se za DSO otvoriti prostor za izvedbe kad se 2012. godine otvori glavna zgrada Stare bolnice.

– Možda bi na idući kolegij trebalo pozvati rektora da prikaže plan razvoja Sveučilišta i ravnateljima ustanova u kulturi, kako bi ustanove bile uključene. Riječ je o restauraciji, glazbenoj i likovnoj umjetnosti, multimediji, a to je sve kompatibilno s ustanovama. – istaknuo je Vlahušić.

Pročitajte još

OPĆINU STEŽU ROKOVI Vrtić u Kuparima do 2026.?

Andrea Falkoni Račić

Festanjulka Lada Jurica šalje pozdrave iz Bruxellesa

Dulist

Olujna bura zatvorila Most dr. Franja Tuđmana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija