Grad

KUĆICE ZA PTICE U GRADSKIM PARKOVIMA Finska umjetnica Kantola uručila vrijedan poklon

Predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika Katarina Doršner i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča primile su danas istaknutu finsku vizualnu umjetnicu i galeristicu Sibel Kantolu, koja u Dubrovniku boravi u povodu otvaranja Počasnog konzulata Finske.

Prijemu su nazočili, kako navode iz Grada Dubrovnika, novi počasni konzul Finske u Dubrovniku Hrvoje Brbora i predstavnica humanitarne udruge Women’s Bank, Victoria Ogresta.

Ovom prilikom umjetnica Kantola uručila je predstavnicama Grada Dubrovnika dvije kućice za ptice koje je izradila kako bi utjecala na podizanje razine osviještenosti o ljepoti prirode i stvaranja lijepih priča povezujući ih s umjetničkim djelima i oslanjajući se u svom radu na temelje finske kulture i tradicije u čijem je središtu poštivanja prirode i ljubav prema domu.

Pročelnica Krile Prkoča zahvalila je na ovom vrijednom poklonu, koji, kako je naglasila, predstavlja sjajan početak suradnje Dubrovnika i Finske. Također, na prijemu je dogovoreno kako će djelatnici gradskog nadležnog odjela u koordinaciji sa gradskim društvom Vrtlar d.o.o u narednim danima postaviti kućice za ptice na stablima u Parku Luja Šoletića u Gružu i u Bogišićevom parku.

Vrijedi spomenuti, kako je ovaj poklon finske umjetnice Isabel Kantole doniran zahvaljujući udruzi Women’s Bank čije je djelovanje usmjereno upravo prema podizanju kvalitete života žena i njihova samoostvarivanja u različitim područjima.

Sibel Kantola rođena je u Turskoj, odakle se preselila u Moskvu i Sjedinjene Američke Države gdje uspješno završava studij grafičkog dizajna i francuskog jezika. Na dosadašnjem putu prati je niz ostvarenih izložbi, a posebno se ističu one održane u Južnoj Koreji, Finskoj, Francuskoj, Španjolskoj i Bugarskoj. Već šestu godinu za redom vodi ART galeriju Mökki u finskom gradiću Kaarini, a uz posao galeristice poseban interes gaji prema modnom dizajnu i izdavanju knjiga.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

ODOBRENO KORIŠTENJE POJAČALA Franković održao sastanak s predstavnicima glazbenika

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

NIŠTA OD UNPLUGGED ZONE Franković najavio: Pronaći ćemo model korištenja pojačala za glazbu uživo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija