Kultura

KUĆA BUKOVAC Dani europske baštine uz kamišibaj predstavu ukrajinske legende

U subotu, 8. listopada 2022. u 16 sati u Kući Bukovac obilježavaju se Dani europske baštine uz kamišibaj predstavu ukrajinske legende ‘Kako su nastali biseri i školjke’ koju će izvesti polaznici radionice Šarene školice.

Samo ime kamishibai spoj je riječi „kami“, što znači papir, i „shibai“ u značenju igrati ili glumiti, pa bi točan prijevod bio papirnato kazalište. To je oblik japanskoga uličnog kazališta i pripovijedanja koji je bio popularan tijekom 1930-ih i u poslijeratnom razdoblju u Japanu, sve do pojave televizije sredinom 1950-ih. Kamishibai predstavu osmislili su polaznici Šarene školice Kuće Bukovac sa svojim ukrajinskim prijateljima koji su se pridružili likovno-edukativnim radionicama. Kreirali su je na temu jedne ukrajinske legende Kako su nastali biseri i školjke, a izvode je na hrvatskom i ukrajinskom jeziku uz glazbenu podlogu skladbe iz Odesse na gitarama.

Pročitajte još

OD MUŠKOG IMENA DO KITICE CVIJEĆA Snaga kolende u našoj tradiciji

Dulist

BESPLATNA PROJEKCIJA U KINU SLOBODA ZA NOĆ EUROPSKOG FILMA Hrvatska premijera filma ‘Krivotvoritelj’

Dulist

SKUP, IZLOŽBA… Osam stoljeća dubrovačkoga kolendavanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija