Sport

Krstaš Dubrovnik četvrti prošao kroz cilj 76. Viške regate

Krstaš Dubrovnik četvrti prošao kroz cilj 76. Viške regate

Odjedrena je prva etapa ovogodišnje 76. Viške regate krstaša koja je iznimno zbog pandemije koronavirusa postala Pa(v)iška. Naime, zbog epidemioloških mjera i odluke Stožera civilne zaštite grada Visa, odustalo se od tradicionalne rute Split-Vis, te se flota od 93 broda uputila za Hvar, u Stari Grad.

Prolaz prvog kroz cilj u jedrenom vremenu upisala je posada broda „Mareus 3” kormilara Luke Jerčića, kojima je trebalo 2 sata i 20 minuta za projedriti zadane 22 nautičke milje. Što je svojevrsno i iznenađenje, budući su članovi kluba Split, bili brži od jurilice-favorita „Molo Longo Tutta Trieste” kostrenskog kluba Galeb sa Rajkom Kujundžićem u kokpitu, za punih 11 minuta.

Treće vrijeme upisala je posada „Polet Furiosa” kormilara Nikole Deškovića iz JK Labuda, koji su do ciljne linije dojedrili nakon 2 sata i 38 minuta navigacije. Inače oni su pobjednici i Komiške i Mrdujske regate, pa sada dobrim plasmanom na Viškoj mogu i do prestižnog pokala „Lukše Cicarellia”.

Krstaš Dubrovnik čije kormilo je bilo u rukama Denisa Vukasa kroz cilj je prošao četvrti i to nakon 2 sata, 44 minuta i 59 sekundi.

Flotu, nakon prve navigacijske etape, čeka regata unutar starograjskog porta koja je na rasporedu u subotu, a povratak u Split zakazan je za nedjelju sa startom u 9 sati.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist