Sport

BRAVO, MOMCI! Dubrovački malonogometaši nadigrali Osijek 4:1

BRAVO, MOMCI! Dubrovački malonogometaši nadigrali Osijek 4:1

U 3. kolu 1. HMNL naša je momčad ostvarila drugu pobjedu. U Gospinom polju pred stotinjak navijača igrači trenera Hansa Matića i pomoćnika Mata Cvjetkovića nadigrali su Osijek 4-1!

Mrežu Osijeka je već u 5. minuti otvorio Haron Džanković! Prošao je svog čuvara s oko 12-13 metara te silovitim udarcem u suprotne rašlje pogodio za prednost 1-0! Eurogol!

Nije dugo trebalo na odgovor Osječana. U 10. minuti Vitor De Lima je proašo kroz obranu crveno plavih, a potom i Primića ali je u završnici pogodio – lijevu stativu. Skupo je ta pogreška stajala momčad trenera Saše Voldina koja je četri minute poslije imala zaostatak od 4-0!

Prvo je u 11. minuti, nakon nesporazuma u u obrani Osijeka, pogodio Antonio Konsuo, a potom u 13. minuti, ponovno na scenu stupa Haron Džanković koji je prošao s desne strane dva čuvara te potom, iskosa, s oko 9-10 metara, pogodio pokraj nemoćnog vratara Osijeka za 3-0!! Sjajna dva pogotka mladog Džankovića već nakon 13 minuta utakmice! ‘Blitzikrieg’ igrača trenera Hansa Matića nastavio se u i u 14. minuti kada je, nakon dodavanja Šulića, još jednom, kao i u prvom kolu, efektno, silovito i pod gredu, pogodio Luka Vuletić za 4-0!

Osim četiri pogotka i silnih udaraca naše momčad treba istaknuti da je i Osijek bio opasan, a do prvog pogotka, nakon neiskorištenog zicera Vitora De Lime, mogao je doći preko Mijića u 12., 13. i 17. minuti.. Sve je ostalo na pokušajima, ali i izvrsnim obrana Primića!

U 22. minuti Vitor Da Lima ponovno prolazi kroz obranu, silovitim udarcem pokušava s oko 6-7 metara, ali ga je i ovaj put zaustavila desna stativa! Dvije minute poslije Kajfešov udarac Primić efektno brani, a u 25. minuti, nakon gužve ispred naših vrata, lopta se odbija od nekoga od igrača – vratnica!

Nakon prekršaja nad Džankovićem u 26. minuti drugi žuti karton zaradio je Armando Kajfeš, a nedugo zatim, nakon prigovora s klupe je udaljen i gostujući predstavnik kluba. Osijek je u 31. minuti napravio šesti prekršaj, srećom po njih udarac Vuletića s deset metara obranio je vratar Živković. Dvije minute poslije, Vuletić ruši Vitora De Limu, šesti akumulirani crveno plavih, ali i nova stativa (Nospak/10m).

Nakon nekoliko fantastičnih obrana Primića gosti su u 36. minuti stigli do prvog pogotka. Vitor De Lima je pobjegao Vuletiću te na drugoj vratnici s(p)retno dočekao loptu koju je samo ugurao iza Primića za 4-1. U posljednjim sekundama Osijek je imao još jednu šansu s 10 metara, no Primić je ovaj put efektno zaustavio Pandurevićev udarac.

U susretu protiv Osijeka igrali su Primić, Vuletić, Cvjetković, Duvančić, Nebergoj, Turuk, Džanković, Miladin, Tikvica, Konsuo, Perić, Šulić, Drobac i Franković. Uoči četvrtog kola i gostovanja u Vrgorcu (subota, 24. listopada/18 sati) našu momčad očekuje utakmica prvog kola Kupa protiv MNK Olmissum (utorak, 20. listopada od 18 sati) u Gospinom polju.

300. UTAKMICA KAPETANA – 200. VRATARA PRIMIĆA

U dvoboju protiv Osijeka Hrvoje Cvjetković upisao je 300., a Zoran Primić 200. nastup u dresu Squarea! Cvjetković je prvu utakmicu odigrao 14. ožujka 2007. u Kupu protiv Gospića, a Primić 03. ožujka 2012. u prvenstvu protiv Metkovića.

Kapetan je prvi gol dao u prvenstvenoj utakmici protiv Gospića, a usporedbe radi – vratar Primić je do danas postigao 8 pogodaka.

Cvjetković je 3. u povijesti kluba po odigranim utakmicama, a postigao je 118 pogodaka (deveti u povijesti kluba). Primić je s druge strane 4. vratar po broju nastupa u povijesti kluba.

U 300 utakmica Cvjetković je odigrao službenih (prvenstvo i kup) 281 (259/22) najviše u povijesti kluba i 112 pogodaka – osmi u povijesti kluba.

Primićeva statistika kaže kako je od 200 utakmica bilo 179 (164 prvenstvenih i 15 u kupu).

Izvor: MNK Square

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist