Sport

FOTOGALERIJA Tko je prvi doveslao do cilja na regati ‘Semper Primus’?

FOTOGALERIJA Tko je prvi doveslao do cilja na regati ‘Semper Primus’?

Dvadeset i prvo izdanje međunarodne studentske veslačke regate ‘Semper Primus’ održano je u subotu ujutro na regatnoj stazi od Kantafiga do velikog mula u Luci Gruž. Održane su tri utrke, a prva je bila ona veterana u kojoj je Grad Dubrovnik slavio nad Gradom Metkovićem.

Nakon toga je uslijedila utrka osmeraca studentica gdje su studentice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ostale prve, druge su bile studentice Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a treće studentice Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Zadnja utrka bila je ona osmeraca studenata. Prvo mjesto osvojili su studenti Sveučilišta u Splitu, drugo studenti iz Vukovara, treće studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, četvrto studenti Sveučilišta u Dubrovniku, a na petom mjestu našli su se studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

-Regata je ipak održana po lijepom vremenu s obzirom da je jutros ipak bila kiša. Pričekali smo sat vremena pa su se stvorili idealni uvjeti za start. Nažalost, zbog situacije s koronavirusom ove godine nismo imali međunarodnih posada te je prema preporuci Stožera u regati sudjelovao i manji broj posada. Međutim, drago nam je da se ova regata održala i to u skladu sa svim epidemiološkim preporukama – rekao je za DuList tajnik Veslačkog kluba Neptun Maro Kapović.

Inače, na regati ‘Semper Primus’ sudjelovalo je deset posada s ukupno 80 veslača i veslačica.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist