Aktualno

Kroz zračnu luku ovog vikenda prošlo skoro 8 tisuća putnika

Dubrovačka je zračna luka u posljednjem vikendu kolovoza zabilježila čak 190 operacija zrakoplova, uključujući i zrakoplovne generalne odnosno poslovne avijacije. Kroz Zračnu luku Dubrovnik ovog je vikenda (29. i 30. kolovoza) prošlo 7875 putnika, zabilježeno je po 95 slijetanja i polijetanja zrakoplova (ukupno 190 operacija) a Dubrovnik je direktnim linijama bio povezan s više od 40 međunarodnih odredišta, prenosi Croatian Aviation.

Dvije kompanije imale su značajan udio u broju linija iz Dubrovnika, radi se o Croatia Airlinesu i EasyJetu. Croatia Airlines iz Dubrovnika je letjela prema Splitu, Zagrebu, Zurichu, Parizu, Munchenu, Frankfurtu, Dusseldorfu i Rimu, a britanski EasyJet obavio je letove iz Dubrovnika prema brojnim drugim destinacijama, samo neke od nih su: Pariz, Amsterdam, London, Belfast, Basel, Edinburgh, Geneva, Manchester, Napulj, itd.

Uobičajeno, u Dubrovniku su bile i brojne druge poznate aviokompaije; Lufthansa (letovi prema Munchenu i Frankfurtu), Air France (Pariz CDG), Austrian Airlines (Beč), LOT (Varšava, Vroclav, Budimpešta), British Airways (London), Iberia (Madrid) i brojni drugi. Uz redovne komercijalne linije, dubrovačka je zračna luka ovog vikenda zabilježila i značajan broj operacija zrakoplova koji se odnosi na generalnu odnosno poslovnu avijaciju, što nije nikakva rijetkost za ovu zračnu luku s obzirom na globalnu prepoznatljivost Dubrovnika.

Broj međunarodnih linija u rujnu će se smanjiti, kako smo ranije najavili, EasyJet će prekinuti promet na brojnim linijama prema Hrvatskoj, uključujući i određene prema Dubrovniku, no zračna će luka i dalje biti dobro povezana s brojnim europskim odredištima kroz cijeli idući mjesec.

Pročitajte još

PROMOCIJA NA IZRAELSKOM TRŽIŠTU Sviđa li vam se ‘Židovska tura u Dubrovniku?’

Dulist

GUŽVA NA GRANICI Kilometarska kolona na Kleku, čeka se i više od sat vremena

Dulist

DRUGI U HRVATSKOJ! Matej Perak zadatke iz matematike rješava za dvije sekunde

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija