Aktualno

Kroz Zračnu luku Dubrovniku u rujnu prošlo više od 200 tisuća putnika

Kroz Zračnu luku Dubrovniku u rujnu prošlo više od 200 tisuća putnika

Zračna luka Dubrovnik je u rujnu ove godine zabilježila više od 200 tisuća putnika. Tako šesti mjesec za redom, donosi Croatian Aviation, bilježi značajan porast putnika.
Inače, kroz dubrovačku zračnu luku u rujnu ove godine prošlo je 207.558 putnika, čak 166 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. U usporedbi s rujnom 2019. godine, radi se 50 posto putnika manje (tada ih je bilo 405.924). Najveći udio u prometu čine putnici iz tradicionalno dominantnih emitivnih tržišta – Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske.
Od prvog siječnja do 30. rujna kroz dubrovačku je zračnu luku prošlo ukupno 787.590 putnika, dok ih je u istom razdoblju prošle godine bilo svega 306.949.
S obzirom na to da će Dubrovnik u listopadu biti odlično povezan s nizom europskih odredišta, očekuje se nastavak značajnog rasta broja putnika na mjesečnoj razini, a Zračna luka Dubrovnik će se do kraja ove godine približiti brojci od milijun putnika, koju ipak vrlo vjerojatno neće prijeći ove godine.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist