Politika

Kristić: Nisam zadovoljan, ali ostali smo u Gradskom vijeću

Nisam zadovoljan, ali to je volja građana. Treba analizirati kampanju i vidjeti u čemu smo pogriješili i truditi se da organizacija Mosta u Dubrovniku na sljedećim izborima poluči bolji rezultat – poručio je za DuList Mostov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika, Maro Kristić koji je prema posljednjim podacima DIP-a osvojio 952, odnosno 6,09 posto glasova na temelju obrađenih 87,55 posto biračkih mjesta.

– Svatko onaj tko je uspio prijeći izborni prag u ovakvoj konkurenciji po meni treba biti sretan. Mi smo ostali u Gradskom vijeću grada Dubrovnika. Ne znam što će D’Hondtova metoda na kraju napraviti, između smo jednog ili dva mandata. Možemo imati maksimalno dva, najmanje jedan – iznio je.

Unatoč nezadovoljavajućim rezultatima Kristića, u dubrovačkom stožeru Mosta je i dalje veselo. Naime, povećava se razlika u korist kandidata za župana dubrovačko-neretvanskog Boža Petrova te je očigledno kako je on uz HDZ-ovog Nikolu Dobroslavića sudionik drugog kruga. Prema zadnjih dostupnim podatcima on je osvojio 11.738 glasova.

Izbori 2021.

Pročitajte još

‘PREDSJEDNIČE, PRESTANITE’ Dobroslavić: ‘Milanović pravi političku štetu Hrvatskoj’

Dulist

Kristić: Da Grad doživljava lopudski mjesni odbor do ovog problema vjerojatno ne bi ni došlo

Dulist

Ivica Kunčević dobitnik je Nagrade Dubrovnika za životno djelo

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija