Grad

Kristić: Još nisam uspio spavati, idemo graditi Hrvatsku na zajedništvu, ne na podjelama

Kristić: Još nisam uspio spavati, idemo graditi Hrvatsku na zajedništvu, ne na podjelama

MOST-ovac Maro Kristić još uvijek je pod dojmom sinoćnjih rezultata parlamentarnih izbora na kojima su osvojili čak 19 mandata. Kako nam je poručio jutros, još uvijek nije oka sklopio.
-Još uvijek sam pod dojmom. Nakon neprospavane noći prije svega želim zahvaliti svim biračima koji su nam ukazali povjerenje u 10. izbornoj jedinici, ali i svima onima koji su mi dali dali preferencijalni glas i time potvrdili da je ono što radimo na lokalnoj razini pravi put. Zahvaljujući svojim građanima Hrvatska konačno ima priliku postati zemlja prosperiteta i jednakih mogućnosti za sve. To će ovisiti o spremnosti na suradnju onih koji do sada nisu bili spremni ugroziti svoje pozcije. Ukoliko ne budu izgrađivati Hrvatsku na zajedništvu, a ne na podjelama imat ćemo nove izbore – rekao je Kristić.

Inače, Domoljubna koalicija u 10. izbornoj jedinici osvaja 7 mandata. Četiri mandata pripala su koaliciji Hrvatska raste, dok će MOST s juga Hrvatske imati tri zastupnika.

Gledajući broj mandata, iz naše Županije u Saboru idu Branko Bačić i Sanja Putica s liste Domoljubne koalicije. Branko Bačić osvojio je 3958 preferencijalnih glasova ili 3,90 posto, a Sanja Putica 3130 glasova ili 3,08 posto. Spomenimo i to kako je Marija Vučković s 14. pozicije na listi osvojila 3395 glasova ili 3,34 posto.

Ispred MOST-ovaca tri zastupnika iz 10. izborne jedinice idu u saborske klupe, no s obzirom da je Božo Petrov osvojio gotovo polovicu preferencijalnih glasova liste zasad u Sabor ne ide Maro Kristić, koji je bio na trećem mjestu. Ukoliko se, naravno, stvari promijene, pa Petrov ode u Vladu, Kristić koji je osvojio 913 preferencijalnih glasova ili 2,02 posto ide u Sabor.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist