Politika

Kristić i Lujić spremni odustati od ustavne tužbe protiv Pašalića radi uređenja Lapadske obale

Kristić i Lujić spremni odustati od ustavne tužbe protiv Pašalića radi uređenja Lapadske obale

Projekt uređenja i proširenja Lapadske obale je jedan od ključnih infrastrukturnih projekata o kojem će ovisiti kvaliteta života građana koji žive na tom potezu, poslovni rezultati gospodarskih subjekata koji posluju na ovoj dionici, ali i razvoj projekta poticajne stanogradnje u Solitudu koji će biti praktički nemoguć ukoliko se Lapadska obala ne proširi i uredi za dvosmjerni promet – navode u priopćenju za medije gradski vijećnici MOST-a Dolores Lujić i Maro Kirstić.

-Solitudo i Babin kuk su već sada prenapučeni obzirom na prometnu infrastrukturu i činjenicu da ih samo jedna cesta spaja s ostalim dijelovima grada, a na tom području tijekom ljetnih mjeseci živi, radi i u hotelima je smješteno više tisuća ljudi. Neovisno o poticajnoj stanogradnji, već sada je jasno da kada se izgrade stambeni i poslovni objekti koji su trenutno u izgradnji na ovom području prometna infrastruktura neće moći podnijeti toliki broj vozila, nastat će prometni kaos, a sve to će se iznimno loše odraziti na kvalitetu života ljudi koji žive na tom području. U tom smislu Lapadska obala je ključni, prioritetni strateški projekt koji više ne može čekati s realizacijom – navode dalje u priopćenju.

-Nažalost, kako je u Lijepoj našoj puno toga krivo, tako se i u Dubrovniku puno toga krivo radilo. Privatni projekti su imali prednost nad javnima i sada je to problem i javnog i privatnog sektora. Umjesto da je Lapadska obala bila prva na redu, ostala je zadnja, zarobljena u narušenim odnosima Grada i koncesionara luke nautičkog turizma gosp. Pašalića i njegove tvrtke Laguna trade. Da sve ne ostane na narušenim odnosima, potrudila se Vlada RH koja je svojom nestručnošću u želji da pomogne koncesionaru napravila štetu i njemu i Gradu jer se koncesionirano područje u jednom svom dijelu preklapa s projektom uređenja Lapadske obale.

U cijelom nizu sukoba i loših poteza i neprimjerenih izjava s jedne i druge strane najveću štetu trpe građani Lapadske obale i razvojni projekti grada koji stoje na čekanju dok se nerazriješeni odnosi ne riješe. Nitko ne može osporiti iskustvo i znanje gospodina Pašalića niti činjenicu da je luka nautičkog turizma vrijedan i potreban gospodarski projekt koji će Dubrovniku donijeti dodanu vrijednost i novo zapošljavanje, i bez obzira na sve sukobe vrijeme je da se u interesu građana i gospodarstvenika partnerski krene dalje, da se zakopaju ratne sjekire i pruži ruka pomirenja.

Vrijeme je da gradska uprava, koncesionar, gospodarstvenici i građani s Lapadske obale sjednu za isti stol i dogovore se oko brze realizacije ovog projekta. U tom smislu spremni smo odustati od ustavne tužbe koju smo podigli protiv tvrtke Laguna trade zbog proturječnosti u lokacijskoj i građevinskoj dozvoli sa stanjem u prostoru i na taj način simbolički ukloniti jednu moguću prepreku koja stoji na putu realizaciji ovog projekta. Stoga apeliramo na gradonačelnika Grada Dubrovnika da žurno sazove zajednički sastanak s koncesionarom na kojem bi se dogovorili daljnji zajednički koraci u cilju realizacije projekta uređenja i proširenja Lapadske obale – navode u priopćenju Lujić i Kristić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist