Grad

Kreću radovi na uređenju vrtića u DOC-u

doc GLAVNA

Radovi na uređenju prostora Studentskog centra u DOC-u za potrebe dječjeg vrtića počinju idući tjedan, a već su u tijeku pripreme na samoj lokaciji. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i direktor Clavis d.o.o. Mario Boroje potpisali su ugovor o izvođenju ovih radova, uz prisustvo resornih pročelnika, Paule Pikunić Vugdelija iz Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima i Dživa Brčića iz Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, kako javljaju iz Grada Dubrovnika.

-Uredit će se površina od oko 230 metara četvornih, unutar kojih će se osigurati uvjeti za smještaj tri vrtićke odgojno-obrazovne skupine ukupnog kapaciteta 39 djece, sukladno državnom pedagoškom standardu – navode iz Grada Dubrovnika te dodaju kako se adaptacija prostora radi u postojećim gabaritima bez konstruktivnih zahvata na objektu. Obuhvatit će građevinsko-obrtničke radove na novoj unutarnjoj organizaciji prostora, izgradnju dva sanitarna čvora za potrebe djece vrtićkog uzrasta, nove elektroinstalacije, hidrantsku mrežu te sustav vatrodojave. Zadržavaju se svi postojeći vanjski otvori, postojeća opločenja i ograde na taracama – navode.

Radovi bi trebali biti završeni za 45 dana od dana uvođenja izvođača u posao, a njihova vrijednost iznosi 138.490,95 eura bez PDV-a, odnosno 173.113,68 eura s PDV-om.

Iz Grada Dubrovnika navode da bi uz ovaj prostor u DOC-u, za nadolazeću pedagošku godinu trebao bi biti spreman i vrtićki prostor u dijelu prizemlja Gospodarskog centra u Solitudu, površine 690 metara četvornih, koji će se prenamijenit za potrebe četiri jasličke skupine ukupnog kapaciteta do 48 djece. Radovi na njegovoj adaptaciji su u tijeku.

Grad Dubrovnik kontinuirano radi na osiguranju dodatnih prostornih kapaciteta u dječjim vrtićima te je tako potpisan i ugovor s Dubrovačkom biskupijom (Svetište Blažene Gospe od Milosrđa), kojim se prostor Biskupskog dvora i okolnog dvorišta u Gospinom polju namjenjuje za prostore dječjeg vrtića i jaslica, na razdoblje od 12 godina. Raspoloživi kapaciteti dostatni su za smještaj šest vrtićkih i jedne jasličke grupe, ukupno 122 djece. Nakon potrebne prilagodbe i prenamjene prostora, za koju je potrebno ishoditi građevinsku dozvolu, ovaj objekt bi mogao početi s radom za godinu i pol.

Ugovor vrtic DOC2

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist