Grad

DOBRE VIJESTI U školskim klupama 60 prvašića više!

Sastanak skole naslovna

Bliži se početak nove školske godine, a svakako veseli vijest kako će u školske klupe dubrovačkih osnovnih škola sjesti čak 60 prvašića više. Naime, prema riječima pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživa Brčića u ovoj školskoj godini svoje obrazovanje u klupama započinje 460 učenika prvih razreda, što je za 60 više od protekle godine kad ih je bilo ukupno 400.

Pročelnik je ove podatke iznio na sastanku s ravnateljicama osnovnih škola s gradonačelnikom Matom Frankovićem i njegovom zamjenicom Jelkom Tepšić.

Gradonačelnik je ovom prigodom istaknuo kako će završetkom izgradnje i adaptacijom zgrade u Ulici Ilije Sarake u povijesnoj jezgri, novi objekt Osnovne škole Marina Getaldića uskoro primiti 88 učenika od 1. do 3. razreda, čime se i ova škola pridružiti režimu nastave u jednoj smjeni.

Za OŠ Mokošica, koja je jedina preostala škola s dvosmjenskim režimom nastave, Grad Dubrovnik  aktivno radi na pripremi projektne dokumentacije te je namjera prijaviti projekt na raspisani natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović