Aktualno

Kreće privatizacija Maestrala i Kupara?

Kreće privatizacija Maestrala i Kupara?

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović i ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić, odlaze u London 24. listopada.

Zašto? Tražit će investitore u Velikoj Britaniji, a uz nijh ide i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.
Ciljevi su predstavljanje Hrvatske kao novu članicu Europske unije i poželjno mjesto za ulagače, a onda će pokušati investitorima prodati i konkretne projekte, preciznije Hotele Maestra i Kupare, uz naglasak na novi Zakon o strateškim investicijama i Zakon o poticanju investicija.
Uz koncesiju na autoceste ministar Hajdaš Dončić Britancima će ponuditi i ulaganje u Zračnu luku Osijek. U katalogu spremnih investicija su i luke Ploče te Dubrovnik. Riječ je o projektima od nekoliko desetaka milijuna eura.

U turističkom sektoru Britancima će biti predstavljeni potencijali ulaganja u Kupare te hotele Imperial Rab, Plat, Maestral i Makarska. Najveći projekt, vrijedan 250 milijuna eura, je obnova i proširenje kapaciteta pet hotela i autokampa Kupare. U hotelima Maestral i Makarska država prodaje svoj udio.
 

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist