Aktualno

KREĆE LJETNI RED LETENJA Za Uskrs nam dolazi 6 tisuća turista

KREĆE LJETNI RED LETENJA Za Uskrs nam dolazi 6 tisuća turista

Uskrsne blagdane u Dubrovniku bi, prema sadašnjim očekivanjima i najavama, trebalo provesti oko šest tisuća turista.

Očekuju se turisti iz Hrvatske, SAD-a, Španjolske, Koreje, Ujedinjenog kraljevstva i drugi. Dubrovnik je tijekom zime bio također živahan, javljaju iz gradske TZ, kako zbog globlanog treninga automobilskog diva „Mercedez Benz“ tako i zbog recentnog snimanja američke filmske produkcije, a od predstojećeg vikenda sa stupanjem na snagu ljetnog reda letenja povećava se i broj posjetitelja Dubrovnika.

Na dubrovačku zračnu luku ovog će vikenda započeti slijetanja avio kompanija Iberia, Vueling, Eurowings, Finnair, AirLingus, Lufthansa, Austrian Airlines, Norwegian Airlines i drugih, čime će Dubrovnik biti izravno povezan s Madridom, Barcelonom, Bečom, Muenchenom, Londonom, Dublinom, Helsinkijem i brojnim drugim europskim gradovima. Očekuje se da će za Uskrsne blagdane u Dubrovniku provesti oko šest tisuća uglavnom inozemnih gostiju, za koje je pripremljen raznovrstan program.

Tijekom Velikog tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama povijesne jezgre. Na najveći katolički blagdan Uskrs 27. ožujka, u organizaciji TZ grada Dubrovnika prigodan koncert na Stradunu u 11 sati izvest će i KUD sv. Juraj iz Osojnika i Klapa Ragusavecchia, dok će mladići i djevojke odjeveni u narodne nošnje kao poklon TZ grada Dubrovnika svim turistima i posjetiteljima dijeliti pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja. Ispod Sponze će biti organizirana radionica penganja jaja udruge „Dubrovački primorski svatovi“. U večernjim satima koncert je Ivana Zaka, ispred Crkve sv. Vlaha.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist