Kultura

Kreativne radionice u PopHeart Factoryiju uz proslavu 1051. Feste

Kreativne radionice u PopHeart Factoryiju uz proslavu 1051. Feste

PopHeart Factory likovnim radionicama za djecu i odrasle pridružuje se proslavi Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika. Riječ je o prigodnim druženjima koja će se uz vodstvo akademske slikarice – Dubrovkinje Ivane Miloglav, održati 27. i 28. siječnja 2023. na adresi spomenute kreativne tvornice Vukovarska 24, Dubrovnik (Mercante centar, ulaz pokraj trgovine ‘Profi shop’, drugi kat).

Prva radionica “Parac u kvadru” je u petak, 27. siječnja, a počinje u 18 te traje do 19 i 30 sati. Namijenjena je polaznicima uzrasta od 18 do + 65 godina. Na radionici sudionicima se pruža mogućnost da se u poticajnom okruženju atelijera jedne od najistaknutijih protagonistica dubrovačke suvremene likovne scene okušaju u stvaranju vlastitog umjetničkog djela. Tom prilikom, tehnikom kolaža prema prethodno napravljenim predlošcima i uz asistenciju voditeljice polaznici će izrađivati lik našeg Parca – sv. Vlaha, a kojeg kasnije mogu uokviriti te zadržati za sebe ili darovati uz Festu sv. Vlaha. Sav materijal je besplatan. Broj sudionika je ograničen na 10 te je cijena radionice pet eura.

Radionica za djecu “Sv. Vlaho i njegov Grad” održat će se u subotu, 28. siječnja od 10 do 11 i 30 sati.

Predviđena za polaznike uzrasta od sedam do 15 godina, na njoj oni će se pod budnim okom voditeljice također upoznati s tehnikom kolaža crtajući i ispunjajući tlocrt povijesne jezgre grada nadahnuti radovima Miloglav te prema vlastitoj mašti. Radovi nastali na radionici bit će predstavljeni na online izložbi koja će se u jutarnjim satima Kandelore, ususret samom blagdanu Svetca, prenositi na Facebook stranici PopHeart Factoryija. Sav materijal je besplatan. Prethodno iskustvo nije potrebno. Broj sudionika je ograničen na 10 te je cijena radionice pet eura.

Prijave su moguće do srijede, 25. siječnja 2023. putem poruke na broj mobitela 091 783 1110, e-maila art@dubrovnik.town ili pozivom svakim radnim danom od 9 do 17 sati.

Osim što  prostorije PopHeart Factory ispunja atelijer akademske slikarice Ivane Miloglav, ona je mjesto susreta malih i velikih kreativaca, zaljubljenika u crtanje, slikanje i izradu raznolikih kreacija. Svi oni polaznici su redovitih tečajeva, odnosno škole umjetničkog stvaranja gdje se uče izraziti, razvijati i formirati svoj likovni jezik.

Iako je danas umjetnost zbog Interneta i društvenih mreža, dostupnija nego ikada, ona je u formalnom, institucionalnom smislu za mnoge nedohvatljiva. U našoj tvornici pružamo znanje i potičemo dijalog o utjecaju umjetnosti na sve pore našega života te omogućujemo neposredno sudjelovanje u njoj. U PopHeart Factory naglasak je prije svega na obrazovanju, ali i njegovanju drukčijeg pristupa konzumacije umjetnosti. Ona nije samo predmet promatranja već nam pomaže pri snalaženju u svakodnevici te nam širi vidike. Naš cilj stoga je likovnim radionicama za djecu, mlade i odrasle probuditi kreativnost, originalnost, nekonvencionalnost, praktično razmišljanje, spontanost, zaigranost i maštovitost. Na njima stvaramo iskustva koja nas istovremeno obogaćuju i vesele, zabavljaju te opuštaju.

Pridružite nam se i postanite i vi dio ove šarene priče!

 

 

 

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist