Kultura

FESTA DUBROVNIK 2023 Početak u znaku knjige Tomislava Kuljiša i izložbe ‘Sveti Vlaho i more’

Ovog ponedjeljka, 23. siječnja, počinje tradicionalna višednevna manifestacija Festa 2023 Dubrovnik! Program 22. Feste Dubrovnik počet će predstavljanjem knjige Tomislava Kuljiša ‘O tempora, o mores!’, zbirke novela u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, koje će se održati u ponedjeljak, 23. siječnja u 19 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

U okviru izložbenog dijela ovogodišnjeg programa Feste, otvaranje izložbe Parcu u čast, ‘Sveti Vlaho i more’ članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika održat će se u utorak, 24. siječnja u 19:30 u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Kazalištem Marina Držića, Domom Marina Držića i Hrvatskom maticom iseljenika Dubrovnik u predvorju Kazališta Marina Držića.

Trinaest umjetnika predstavit će se na drugoj ovogodišnjoj izložbi Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Djela su nastala tijekom 2022. i 2023. u tehnici akrila, kolaža i kombiniranoj tehnici. Svoje radove ovom prigodom izložit će Josip Škerlj, Karja Tolja, Marijan Fragić, Marijana Hure, Marta Baće, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Nino Dubčić, Robert Kralj, Pero Skvrce, Silvija Sikavica, Valter Kožul i Vedran Grabovac. Izložba će biti otvorena do 7. veljače 2023. i može se pogledati u radnom vremenu Kazališta.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija