Kultura

FESTA DUBROVNIK 2023 Početak u znaku knjige Tomislava Kuljiša i izložbe ‘Sveti Vlaho i more’

DULU Festa Dubrovnik 2023

Ovog ponedjeljka, 23. siječnja, počinje tradicionalna višednevna manifestacija Festa 2023 Dubrovnik! Program 22. Feste Dubrovnik počet će predstavljanjem knjige Tomislava Kuljiša ‘O tempora, o mores!’, zbirke novela u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, koje će se održati u ponedjeljak, 23. siječnja u 19 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

U okviru izložbenog dijela ovogodišnjeg programa Feste, otvaranje izložbe Parcu u čast, ‘Sveti Vlaho i more’ članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika održat će se u utorak, 24. siječnja u 19:30 u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Kazalištem Marina Držića, Domom Marina Držića i Hrvatskom maticom iseljenika Dubrovnik u predvorju Kazališta Marina Držića.

Trinaest umjetnika predstavit će se na drugoj ovogodišnjoj izložbi Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Djela su nastala tijekom 2022. i 2023. u tehnici akrila, kolaža i kombiniranoj tehnici. Svoje radove ovom prigodom izložit će Josip Škerlj, Karja Tolja, Marijan Fragić, Marijana Hure, Marta Baće, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Nino Dubčić, Robert Kralj, Pero Skvrce, Silvija Sikavica, Valter Kožul i Vedran Grabovac. Izložba će biti otvorena do 7. veljače 2023. i može se pogledati u radnom vremenu Kazališta.

Pročitajte još

DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE U petak nastupaju Irena Parlov i Stevan Karanac

Dulist

U UMJETNIČKOJ GALERIJI Performans splitske suvremene umjetnice Nine Kamenjarin

Dulist

IZLOŽBA ‘IGRE BOJA’ Posveta preminulom članu DULU-a Nikoli Dubčiću Ninu

Dulist