Sport

KOŠARKA Petrović prekrižio Tomića, zabrinut za Hezonju

KOŠARKA Petrović prekrižio Tomića, zabrinut za Hezonju

Aco Petrović vratio se hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji i na prvoj konferenciji za medije predstavio plan priprema za ovogodišnji Eurobasket, koji se održava od 31. kolovoza do 17. rujna.

Kako prenosi Index, na pripremama će sudjelovati 16 igrača, a njih 12 će putovati na EP, a reprezentacija će sudjelovati na tri pripremna turnira i na njima će igrati protiv Francuske, Litve, Slovenije i Ukrajine.

Izbornik Petrović dotakao se i dva Dubrovčanina – Maria Hezonje, koji ga brine zbog skromne minutaže u Orlando Magicu, te Ante Tomića koji neće dobiti poziv.

– Za Hezonju sam najviše zabrinut. On je u teškoj situaciji zbog male minutaže, a to je problem za igrača kojemu su najjače strane šut i prodor pod koš – rekao je o Hezonji Petrović.

Ante Tomić, koji je prošlog ljeta zbog obiteljskih razloga i nagomilanog umora otkazao nastup za reprezentaciju, nije u planu izbornika za Eurobasket.

– Iako je Tomić još uvijek vjerojatno najbolji hrvatski centar, nema potrebe da gledamo unatrag jer smo dobro pokriveni na toj poziciji. Tu imamo Darka Planinića, Miru Bilana, Antu Žižića i Ivicu Zubca –  rekao je Petrović za Tomića.

Domaćini Eurobasketa su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska.  Na EP-u sudjeluju 24 reprezentacije koje su podijeljene u četiri skupine. Po četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala, a nokaut faza održat će se u Istanbulu, navodi Index, a više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist