Sport

JUG UGOSTIO HAJDUKA ‘Što navijači više vole klub, lakše je doći do sredstava’

predavanje jug2

Zajedničko druženje partnera Vaterpolskog kluba Jug i DURA-e s medijima održalo se danas u hotelu Valamar Lacroma u sklopu projekta ‘Sport za djecu i mlade: jačanje razvoja i suradnje u prekograničnom području’ tijekom kojeg je održano predavanje ‘Marketing i menadžment u vaterpolu’ financiranog sredstvima Europske Unije.

Moderator predavanja Mladen Rak rekao je kako se VK Jug ne može mjeriti s Hajdukom što se tiče brojki na društvenim mrežama, ali se radi na novoj web stranici koja će biti interaktivna.

Na konferenciji je VK Jug ugostio Aljošu Bašića iz HNK Hajduk Split koji je prenio svoja iskustva te pobliže opisao što bolji rad na tržištu marketinga.

– Izabran je put stabilizacije kluba, ali teško je raditi marketing, s kojim smo jako zadovoljni, bez sportskih rezultata. Torcida je pokretačka snaga koja je ljubav prema klubu pretvorila u religiju. To je, naime, prva službena udruga navijača u Europi. Hajduk uzastopno ima prvo mjesto u gledanosti u odnosu na sve ostale sportske klubove u Hrvatskoj, ali i regiji, a isto tako ima najveću bazu navijača i pretplatnika – naglasio je Bašić te dodao kako su partnerima sponzorima jako bitne društvene mreže. Hajdukova službena web stranica ima preko pet milijuna posjetitelja godišnje te preko 20 tisuća dnevno.

– Što više navijači vole vaš klub, lakše je doći do sredstava. Emocija je svakako ključ cijele priče. Treba aktivno raditi na detektiranju navijačke baze te prepoznati kojoj se skupini obraćate. Glavni cilj je zapravo emociju s kluba prenijeti na brendove s kojima radite. Hajduk nema sportski rezultat te je cijeli uspjeh temeljen na jakim emocijama prema klubu – naglasio je Bašić i dodao kako je potrebno aktivirati javnost, zatim pobuditi interes te na kraju stvoriti emociju koja će promijeniti ponašanje, navike i djelovanje potrošača.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist