Aktualno

KORONIN DANAK? Prodaju se noćni klubovi, restorani, hoteli…

Pandemija koronavirusa nije za sad ‘srozala’ cijene stambenih kva­drata. Pokazuju to i podaci Državnog zavoda za statistiku. Naime, cijene stambenih objekata, mjerene indek­som cijena, u trećem tromjesečju 2020. u odnosu na drugo tromjesećje 2020. u prosjeku su niže za 0,6 posto, no u odnosu na treće tromjesećje 2019. (na godišnjoj razini) u prosjeku su više za 6,9 posto. U moru raznih oglasa za pro­daju nekretnina, naišli smo i na one koji se odnose na prodaju restorana, ali i hotela pa i apartmana. Takav scenarij se zbog pandemije, nedostatka turista, ali i mjera za suzbijanje širenja korona­virusa, koje su mnoge, posebno ugosti­teljske objekte, zatvorile, itekako bio očekivan. No, srećom, ne možemo reći kako imamo ‘poplavu’ prodaje lokala, restorana i hotela. Neki oglasi objav­ljeni su još sredinom prošle godine, no kako se čini još su aktualni. Upravo je nedavno odjeknula vijest o prodaji noćnog kluba u Gružu, La Bombo­nere, koja je svoja vrata otvorila tek u kolovozu 2019. godine. Klub nije dugo radio, jer smo već u ožujku prošle godine pošli u ‘lockdown’, koji s izu­zetkom ljeta, traje još i danas.
U srcu Lapada na prodaju je, kako se navodi u oglasu, objekt s uhoda­nim hotelskim poslom. Prostor od 400 ‘kvadrata’ ima tri etaže s recepcijom i deset soba, a prodaje se za milijun i pol eura.
Dva ugostiteljska objekta s uhoda­nim poslom prodaju se i unutar zidina. Oglasu je priložena tek fotografija na kojoj se u prvom planu vidi velika Onofrijeva fontana, a u njenoj poza­dini samostan svete Klare, ali se za tip nekretnine navodi restoran, i to s uho­danim poslom. Prostor od 65 ‘kvadrata’ nudi se po cijeni od 600 tisuća eura, a proteže se na prizemlje i prvi kat kuće. Sala ima 22 mjesta, a štekat 20 mjesta s tim da je nekretnina trenutno u najmu. Tu je i poslovni prostor – ugostiteljski objekt – površine 55 m2 na frekventnoj lokaciji unutar povijesne jezgre. Kom­pletno je opremljen i funkcionalan s uhodanim poslovanjem. Na Vojnoviću se pak prodaje kamena kuća, koja u svom sklopu ima i restoran, a prema priloženoj fotografiji riječ je o objektu u kojem je smješten El Toro. Kako se navodi u oglasu, u prizemlju se nalaze dvosobni stan (90 m2), restoran (110 m2) s vanjskom terasom, studio apar­tman (24 m2) i garaža (12 m2). Stan na prvom katu (135 m2) pretvoren je u tri odvojena apartmana s balkonima i terasom, a u potkrovlju je četveroso­ban stan (108 m2) s lođom. Cijena je 2,8 milijuna eura. Zanimljivo, prostor adekvatan za ugostiteljski objekt i to u novogradnji može se naći i u Čibači s tim da se kao rok za završetak izgrad­nje navodi proljeće ove godine. Po cijeni od 125 tisuća eura nude se tako 43 ‘kvadrata’ idealna za ugostiteljski objekt – caffe bar, a vanjski parking može se koristiti i za taracu.
Uz ugostiteljske objekte, prodaju se i pansioni, hoteli, kuće za odmor pa i – difuzni hoteli. Uglavnom na području Pelješca, Korčule pa i Ploča. Među njima je i poslovni prostor s više apar­tmanskih jedinica u povijesnoj jezgri Dubrovnika. Kako se navodi u oglasu riječ je o difuznom hotelu s 19 apar­tmanskih jedinica i poslovnim pro­storom s taracom. Apartmani su smje­šteni u pet objekata ukupne površine od oko 850 m2, a ‘locirani su u neka­dašnjim palačama dubrovačkih ple­mića karakterističnih visokih stropova, ukrašnih pročelja, obilatih kamenih stubišta… Renovirani su u u rustikal­nom stilu, visoko kvalitetnih materi­jala, opremljeni potrebnim uređajima, s uhodanim poslovanjem turističkog iznajmljivanja. Naišli smo i na prodaju apartmanske kuće u Lapadu po cijeni od 1.900.000 eura. Riječ je o kamenoj stambenoj kući površine 450 m2, sa sutereom i dvije etaže s apartmanima. Tu je i okućnica, ali i bazen 8×4 m s vrtom.
Nedaleko od Dubrovnika, u pito­resknom Cavtatu prodaje se pansion udaljen 100 metara od mora. Cijena za 585,71 m2 iznosi 2.600.000 eura. Riječ je o uhodanom pansionu kategorizira­nom s 3 zvjezdice, koji ima devet sta­nova u samoj zgradi te još jedan stan i praonicu nadograđene sa sjeverne strane zgrade. U sklopu pansiona je i bazen površine 18 m2.
Prodaje se i hotel s čak 45 soba u Lumbardi za 4.500.000 eura. Objekt ima i vansjki bazen, restoran te vanj­ski bar. Hotel je, naglašeno je u oglasu, kategoriziran s 3 zvjezdice te ima sve predispozicije za podizanje kategorije na 4 zvjezdice, a u njega je kroz 2019. i 2020. godinu uloženo čak dva mili­juna kuna.
Ponuda u županiji
Hotelski objekt možete po cijeni od 3.500.000 eura kupiti i u Kučištu na Pelješcu. Nalazi se na zemljištu od 4000 m2 koje je uređeno kao park u zelenilu sa šaetnicama, parking mje­stima za 50 vozila te šetnicom do plaže udaljenom 50 metara. U oglasu se nadalje navodi kako postoji i moguć­nost gradnje još jednog hotela s obzi­rom na veličinu zemljišta. U Lovištu se pak nudi uhodani pansion s devet apartmana i restorana za 975.000 eura. Apartmani su površine od 28 do 50 m2, a iako je objekt u funkciji potrebno mu je renoviranje. Tu je i mali pansion u Orebiću kojega se može kupiti po cijeni od 680.000 eura. Riječ je o kući za odmor s 10 soba za iznajmljivanje, a kako se navodi u oglasu slijedi pro­širenje i renovacija za što postoji sva potrebna dokumentacija.
U blizini Orebića u ponudi je za kup­nju i elitni boutique hotel s bazenom po cijeni od 3.200.000 eura, smješten na samoj obali mora. Renoviran je 2018. godine, a kao prednost u oglasu se spominje i gradnja Pelješkog mosta, čime će Pelješac postati još atraktivniji za življenje, ali i investicije.
Za sve one koji žele ulagati u Korčulu, u ponudi je prodaja dvije apartman­ske kuće i restorana za 1.800.000 eura. Riječ je o nekretnini smještenoj na istočnoj strani ovog otoka, a sastoji se od dvije odvojene kuće ukupne povr­šine 1090 m2 koje se nalaze na zemlji­štu ukupne površine 1550 m2 (1300 m2 građevinsko + 250 m2 poljoprivedno). Nekretnina se, piše u oglasu, trenutno iznajmljuje turistima i odlično posluje.
Za kraj spomenut ćemo i hotel u Plo­čama, prvi red do mora koji se može kupiti po cijeni od 1.500.000 eura. Sastoji se od pet etaža kapaciteta 36 dvokrevetnih soba i 6 apartmana.

Objavljeno u tiskanom izdanju DuLista, 3. veljače 2021.

Pročitajte još

CHEF MARIJO CURIĆ ZA DULIST ‘Mislim da će nakon pandemije posjetitelji još dublje poštovati našu industriju’

Iva Dedo

PROMET ZRAČNIH LUKA Dubrovnik je ovog vikenda bio povezan sa sedam međunarodnih destinacija

Dulist

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija