Aktualno

BRBORA I PUJO ‘Rigorozne najave Njemačke o potpunom lockdownu zasad ne utječu na rezervacije’

BRBORA I PUJO 'Rigorozne najave Njemačke o potpunom lockdownu zasad ne utječu na rezervacije'

Dok su vijesti o cjepivu protiv koronavirusa donijele optimizam i nadu, pogotovo po pitanju odvijanja sezone i mogućeg nastavka turističkih putovanja, novi britanski soj ovog virusa itekako mrsi planove zemljama u Europi. Posljednje, vrlo rigorozne te čak negativne najave stižu iz Njemačke. Naime, ova će zemlja sutra odlučivati što će po pitanju borbe s koronom učiniti nakon 15. veljače. I dok se zbog dobrog stanja, odnosno, smanjenog broja zaraženih očekivalo da će izaći iz lockdowna, savjetnica njemačke kancelarke Angele Merkel Melanie Brinkmann založila se za uvođenje potpunog lockdowna za ovu zemlju kako koronavirus koji je, kako je istaknula, ‘dobio raketni pogon’ ne bi ugrozio ne samo Njemačku, već i druge zemlje diljem Europe u kojima se britanski soj širi. Novim potpunim lockdownom, najavila je Brinkmann, stanje s koronavirusom popravilo bi se do Uskrsa. Veliko je pitanje kako će se odluka Njemačke odraziti na druge zemlje, a posebno one koji se nadaju sezoni. Rezervacije u hotelima ionako se odvijaju sporo, a pitanje je hoće li dugoročno najave iz europskih zemalja, poput ove iz Njemačke, na njih ostaviti posljedice. Situacija je za sada ipak nepromijenjena, ističu nam direktor hotela Lero Srđan Pujo i direktor hotela Lapad Hrvoje Brbora.

-Na naše se rezervacije ova najava Njemačke za sada nije odrazila. Nemamo doduše neki odličan booking. On se kreće sporo i pomalo. Za sada nemamo ni najava nekih velikih grupa. Računali smo svakako da će se rezervacije kod nas odvijati ‘last minute’ – istaknuo je Srđan Pujo.

Direktor hotela Lapad Hrvoje Brbora naglasio je kako se situacija s rezervacijama mijenja ovisno o vijestima.

-Kad se pojavila vijest da je cjepivo pronađeno, počele su rasti rezervacije. Kad su se pojavile vijesti o sporijoj dostavi cjepiva te cijepljenje nije išlo očekivanim tempom, rezervacije su opet pale. Stvari se mijenjaju iz dana u dan. Kako se bližimo predsezoni i sezoni, lagano i opadaju rezervacije primjerice za travanj. Imamo rezervacija, ali ljudi su oprezni. Nama je najbitnija Engleska, a oni bi do sredine travnja trebali biti u lockdownu. Najviše smo kao Grad orijentirani britanskom tržištu, nemamo baš toliko puno njemačkih gostiju. Nitko još ništa ne zna, svi procjenjuju situaciju. Zbog toga su i rezervacije jako usporene – zaključio je Brbora.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist