Aktualno

Koronavirus odnio peti život u Italiji

Koronavirus odnio peti život u Italiji

U Italiji je preminula još jedna žrtva koronavirusa čime je broj umrlih porastao na pet. Talijanski mediji pišu da je riječ o 88-godišnjem muškarcu, kako prenosi Index. Podsjetimo, četvrta žrtva potvrđena je također ovog ponedjeljka. Riječ je o 83-godišnjem muškarcu koji je imao ozbiljne zdravstvene probleme. Čovjek nije znao da je zaražen, rekli su iz bolnice.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova preporučilo je u ponedjeljak hrvatskim državljanima da ne putuju u Lombardiju i Veneto, talijanske regije u kojima je potvrđeno više od 150 slučajeva koronavirusa.

Dijelovi sjevera zemlje zbog toga su u blokadi, a jedanaest gradova je u svojevrsnoj izolaciji. Kako javljaju talijanski mediji, u tim je gradovima izolirano ukupno više od 50 tisuća ljudi. Čuvena katedrala Duomo u Milanu je zatvorena, a ovoga će tjedna u tom gradu biti zatvorene i škole. Prekinut je karneval u Veneciji, a u tom je gradu zatvoreno i kazalište La Fenice i Bazilika svetog Marka.

-Grad Dubrovnik u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Općom bolnicom Dubrovnik već je napravio određene pripreme, a sve sukladno smjernicama i uputama Ministarstva zdravstva koje vodi cijelu ovu priču. Ne treba dizati paniku, ali treba biti spreman – prokomentirao je za DuList gradonačelnik Mato Franković po pitanju stanja oko koronavirusa koji je u susjednoj Italiji odnio pet života, zatvorene su škole, muzeji i druge javne ustanove.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist