AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

FRANKOVIĆ O KORONAVIRUSU ‘Spremni smo na sve potrebne mjere kako bismo zaštitili građane’

FRANKOVIĆ O KORONAVIRUSU 'Spremni smo na sve potrebne mjere kako bismo zaštitili građane'

Grad Dubrovnik u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Općom bolnicom Dubrovnik već je napravio određene pripreme, a sve sukladno smjernicama i uputama Ministarstva zdravstva koje vodi cijelu ovu priču. Ne treba dizati paniku, ali treba biti spreman – prokomentirao je za DuList gradonačelnik Mato Franković po pitanju stanja oko koronavirusa koji je u susjednoj Italiji odnio pet života, zatvorene su škole, muzeji i druge javne ustanove. Preko vikenda zabilježeni su i slučajevi zaraženih osoba u Kotoru te je njih 50- ak bilo u karanteni.

Gradonačelnik Franković mišljenja je kako Dubrovnik neće imati veliih problema, ali da ipak situaciju dočekujemo spremni.

-Turističko smo središte i trebamo voditi računa o tome da kod nas uistinu dolazi velik broj ljudi i iz drugih destinacija koje su ugrožene koronavirusom tako da i mi trebamo biti spremni, ali nikako ne smijemo dizati paniku. Sezona je pred vratima, razgovarao sam direktno s cruise kompanijama. One su krenule s jakim i strogim mjerama jer su bile snažno pogođene koronavirusom. Vjerujemo da će nam cruise kompanije stopostotno definirati potrebne mjere i da oko toga ne bi trebalo biti velikih problema. Ono što nam se može dogoditi ako se situacija s koronavirusom nastavi, je da nam sezona bude lošija od prošlogodišnje. Nadamo se da nam se to neće dogoditi, ali nam je to jedan od efekata koji nas može pogoditi – naglasio je gradonačelnik Franković.

Po pitanju potencijalne karantene ukoliko bi se slučajevi koronavirusa pojavili i u Dubrovniku, Franković je poručio kako će Grad reagirati u trenutku kada situacija bude ozbiljna.

-Ne možemo trenutno o njoj govoriti. Ali, ukoliko do bilo čega dođe, mi smo spremni poduzeti sve potrebne mjere kako bismo zaštitili građane Grada Dubrovnika u što većoj mjeri. U ovim trenutcima i virus gripe hara gradom. Uspoređuje ga se vrlo često po simptomima s koronavirusom. On isto tako ima svoju stopu smrtnosti, a ne dižemo veliku paniku – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

[FOTO] RAZBACANO UZ MAGISTRALU Smeće s pogledom na Grad

Dulist

[FOTOGALERIJA] U ČAST BRANITELJA Pogledajte rafale koji su danas preletjeli Hrvatsku

Dulist

ŽUTO UPOZORENJE Promjena vremena donosi oblake i kišu

Dulist