Grad

[KORISTAN SAVJET NAŠEG SUGRAĐANINA] Vozačka nekultura i neuvažavanje drugih sudionika u prometu

[KORISTAN SAVJET NAŠEG SUGRAĐANINA] Vozačka nekultura i neuvažavanje drugih sudionika u prometu

Molim sve vozače osobnih automobila, u gužvi, u gradu ili na magistrali, a osobito kad kolona stoji, dajte se u udesno u jednoj traci a ukoliko su dvije, u ovoj lijevo se dajte u lijevo i ostavite se mobitela u koliko niste u stanju pratiti prometne situacije. Prije svega čak i u dvije trake standardne širine, tako ćete ostaviti prolaz za hitne službe ili ako ništa za prometnog policajca na motoru koji će tako prije doći do mjesta zastoja i regulirati promet (bez obzira na uzrok) – – piše naš sugrađanin Roberto Machiedo u grupi Radarska kontrola, Dubrovnik i okolica.

Prenosimo njegov apel, odnosno savjet za sve sudionike u prometu!

Također ćete omogućiti sudionicima s motociklom, da sigurno prođu kroz gužvu. Na motociklima nema klime ni hlada, znate, a nije se jednostavno pržiti na +50 ( sto od sunca i asfalta, sto od vaših pregrijanih motora i auspuha) i čekati da vas netko primjeti i skloni se 20 centimetara da se može proći.

I ne znam zašto je toliko problem nekima propustiti autobuse javnog prijevoza kad kreće sa stanice, pa ionako će nakon 200-300m stati na sljedeću.

Užasna je vozačka nekultura i neuvažavanje drugih sudionika u prometu.

Taksisti staju i kupe i iskrcavaju goste na sred ceste, danas kad vam je omogućeno to odraditi na svakoj obilježenoj autobusnoj stanici. Pa ne bi da svaka prometnica u gradu ima šest traka. Hvala na pažnji – zapisao je Machiedo.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist