Politika

Korčulanski HDZ: Pobijedili smo SDP u političkom ringu!

hdz korcula

Predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Korčula održali su konferenciju za medije na temu održanih izbora za vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora u Gradu Korčuli.

Naime, HDZ je osvojio 38 od 62 mandata u vijećima gradskih kotara i mjesnih odbora. SDP, koji je trenutačno na vlasti u Gradu Korčuli, osvojio je 15 mandata, istaknuo je to i potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a, ujedno koordinator HDZ-a za ove izbore Frano Jeričević, kako ističu u priopćenju.

Predsjednik korčulanskog HDZ-a Andrija Fabris zahvalio je svim nositeljima lista i svim kandidatima, a posebno sugrađanima koji su poslali jasnu poruku na ovim izborima. HDZ Korčula na je na izborima za gradske kotare i mjesne odbore osvojio najveći broj glasova u osam od deset kotara i mjesnih odbora.

-‘Imali smo izlaznost od preko 40 posto. Možda je to bilo potaknuto i cijelom situacijom koja je prethodila izborima-SDP-ovim nepravovaljano predanim listama. Naši sugrađani pokazali su da nisu zadovoljni SDP-om, čak 56 posto glasova osvojila je Hrvatska demokratska zajednica. Pobijedili smo ih pravno, a jučer smo dobili i onu još važniju bitku-političku – naglasio je Fabris.

Potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo poručio je da je ova pobjeda tek uvod u nove uspjehe Hrvatske demokratske zajednice u Gradu i na otoku Korčuli.

-Građani su pokazali da su itekako zadovoljni radom naših predsjednika vijeća mjesnih odbora i gradskih kotara i ponovno su nam poklonili povjerenje. S druge strane, izrazito su nezadovoljni SDP-om i njihovim koalicijskim partnerima. Jer, voditi grad više od dvije godine i onda osvojiti tek dvadesetak posto glasova je porazno čak i za jedan SDP. Isti onaj SDP koji je plasirao priču o Korčuli kao navodno HDZ free otoku. To je jedna u nizu besmislica. Pokazali su to i izbori za župana i županijsku skupštinu, a pokazali su to i ovi jučerašnji izbori. Nažalost, jedino od čega je otok Korčula ‘free’ u posljednje dvije godine su inicijative i projekti lokalne vlasti. Jer, sve što se realizira na korist naših sugrađana su investicije sa županijske razine i projekti Vlade Republike Hrvatske – rekao je Cebalo.

-Osvojili smo najviše glasova peti put zaredom. Mislim da to dosta toga govori i potvrđuje da prepoznajemo svoje sugrađane. Zajedničkim radom nastavljamo i dalje. To je jedini pravi recept – poručio je Alan Farac iz Gradskog kotara Stari Grad, jedan od nositelja HDZ-ovih lista.

-Nastavit ćemo, kao i dosad osluškivati zahtjeve i želje naših sugrađana u mjesnom odboru. Sigurna sam da vas nećemo razočarati – istaknula je nositeljica liste Ivana Jeričević iz mjesnog odbora Sveti Antun Žrnovo.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist