Zanimljivosti

Korčulanin Josip Rončević osvojio 30 tisuća eura u Superpotjeri

Korčulanin Josip Rončević osvojio 30 tisuća eura u Superpotjeri

U večerašnjem izdanju Superpotjere nastupilo je četvero natjecatelja, ali je samo njih dvoje u duelu s lovcima odnijelo pobjedu, među njima Josip Rončević iz Lumbarde na Korčuli Odlučio se na borbu protiv supertima i odličnom igrom natjecanje napustio s 30.000 eura. Student je prve godine FER-a. U prvom krugu osvojio je maksimalan iznos od 2500 eura odgovorivši točno na svih pet pitanja. U brzopoteznoj igri Josipov izbor bio je borba protiv cijelog supertima koji su mu ponudili 30.000 eura i zatražili 56 sekundi na svom satu.
Josip nije znao da GPS možemo prevesti kao globalni položajni sustav, kao ni da je Isus rekao apostolima ‘hajdete zamnom i učinit ću vas ribarima ljudi’, niti da u brodskoj svjedodžbi nalazimo ime brodara i područje plovidbe, prenosi HRT.
Dean je netočno odgovorio na pitanje koji je instrument Hal Blaine svirao na 150 američkih top 10 hitova. Mislio je da se radi o klaviru, a točan odgovor su bubnjevi.
Sven nije znao da je Ivo Josipović među bivšim hrvatskim predsjednicima rođen najbliže Pantovčaku. Odgovorio je da se radi o Kolindi Grabar-Kitarović.
Morana je mislila da se u Norveškoj nalazi višenamjenska dvorana Husqvarna Garden, a nalazi se u Švedskoj. I na kraju na pitanje Skeneove žlijezde neki nazivaju ženskim pandanom kojeg muškog organa, Dean nije znao da se radi o prostati.
– Ovo je sve tako brzo prošlo, iskreno lovci su imali puno teži set po mom mišljenju, ja sam imao par ‘kikseva’ na početku baš glupih, ali sreća i nešto znanja, još uvijek malo sam pod dojmom – kazao je Josip.
Josip je s devet sekundi prednosti nadigrao supertim lovaca i osvojio 30.000 eura.
– Zglajzali smo kao mali majmuni – rekao je Dean.
– U ovom vrtuljku emocija koje prolazimo i mi i natjecatelji u minuti, mislim da se on bolje snašao definitivno i apsolutno čestitke njemu, a ja idem upaliti svoju motorku i riješiti neke stvari s Moranom – rekao je Krešo.

Foto Superpotjera / HRT

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist