Aktualno

Koračević: “Ombla” je krenula

Projekt Ombla je krenuo, izjavio je Zlatko Koračević, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

Novinarima je, naime, rekao kako je projekt Hidroelektrane Ombla, oko kojega se u Dubrovniku lome koplja, i s kojim dio javnosti nije zadovoljan, već krenuo i da nam ga financira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

– Pripreme se odvijaju u Dubrovniku, s lokalnom zajednicom želimo postići konsenzus i njih uključiti u taj projekt, koji ima i znatnu važnost kao osiguranje pitke vode ne samo za Dubrovnik već i za čitav taj kraj. Sama činjenica da je nedavno Dubrovnik imao mutnu vodu govori da se nešto tu treba napraviti i na tome se sada radi.

Omblu treba zaštiti i osigurati taj prirodni rezervoar pitke vode – rekao je Koračević, ustvrdivši kako EBRD završava i odabir konzultanata koji su sastavni dio ugovora.

– Uglavnom, projekt Ombla je krenuo – zaključak je prvog čovjeka HEP-a
Predviđena vrijednost ove investicije je 150 milijuna eura, od čega je EBRD osigurao kredit od 130 milijuna eura.

Pročitajte još

NIKOLA I IVAN SRŠEN LOPUĐANINU SPASILI ŽIVOT ‘Reanimirali smo ga sat vremena, mislio sam da je gotovo, a onda je srce počelo kucati…’

Dulist

IVAN KOMUŠANAC Vaša županija izvrsno prati trendove u obnovljivim izvorima energije, a prava priča se tek ima pokrenuti

Mia Njavro Banić

NEMA OZLIJEĐENIH Vatrogasci pilaju granu koja je pala na balkon hotelskih soba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija