Aktualno

Hoće li Kinezi ulagati u naše hotele?

Infrastruktura, hotelski kapaciteti te nautički turizma potencijalna su područja interesa ulaganja kineskog kapitala.

Tako se može zaključiti nakon današnjeg sastanka predstavnika Županije i Grada s kineskom delegacijom na čelu s predsjednikom Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Wu Bangguo.

Kako se navodi u priopćenju Županije, razgovaralo se o mogućnostima suradnje, posebno na području turizma, kao i mogućim ulaganjima u infrastrukturu na području naše županije. Zamjenik župana Frano Skokandić istaknuo je hotelske kapacitete i nautički turizam kao posebne zanimljive za moguće kineske investitore i buduću suradnju.

Istaknuo je također i kako je grad Korčula u travnju 2010. potpisao Ugovor o bratimljenju s kineskim gradom Yangzhouom te kako se radi na turističkoj promidžbi naše županije kao i plasiranju županijskih vina i ulja na tom području. Kinesko izaslanstvo izrazilo je veliki interes za ovom suradnjom i njezinim intenziviranjem.

U izaslanstvu Dubrovačko-neretvanske županije na sastanku bili su direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, direktor Lučke uprave Ploče Tomislav Batur, član Uprave Luke Ploče Tomo Krilić i viša stručna suradnica u Regionalnoj razvojnoj agenciji DUNEA Marija Moretić. Ispred Grada Dubrovnika na sastanku je bio gradonačelnik Andro Vlahušić.

Kineska delegacija u Hrvatskoj boravi u sklopu obilježavanja 20. obljetnice uspostave hrvatsko-kineskih diplomatskih odnosa, a kako najavljuju slijedi daljnje unapređenje odnosa između Hrvatske i Kine, osobito na gospodarskom području.

 

Pročitajte još

Seizmolog Kuk: ‘Ovako jaki potresi kod nas nisu mogući’

Dulist

Roko s bauštele: Evo da ne kažu da sam se prodao za fotelju

Dulist

Marko Bijač u konkurenciji za najboljeg vaterpolista u 2022.

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija