Sport

Konjuh se nije plasirala u u četvrtfinale WTA turnira u Budimpešti

Konjuh se nije plasirala u u četvrtfinale WTA turnira u Budimpešti

Tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Budimpešti nakon što je u dvoboju 2. kola izgubila od Kazahstanke Julije Putinceve 4-6, 3-6. Bio je to meč u kojem su tenisačice čak 10 puta gubile svoje servise. Nažalost, Ana je šest puta gubila svoj servis, a njezina suparnica četiri ,kako prenosi HRT.

Kazahstanka je bolje ušla u meč i povela je 2-0 uz rani break. Konjuh se vratila izjednačivši na 2-2, nakon čega su uslijedil čak četiri breaka nakon kojih je rezultat bio 4-4. Putinceva je potom uspjela osvojiti svoj servis za vodstvo 5-4, te načiniti još jedan break za 6-4 nakon 46 minuta igre.

U drugom setu prvi break je načinila Konjuh stigavši do vodstva 2-1, ali 42. tenisačica svijeta je uzvratila s četiri gema u nizu stigavši do prednosti 5-2. Konjuh je smanjila na 5-3, a potom spasila tri meč lopte, nažalost ne i četvrtu.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prvi poraz hrvatske tenisačice koja je ove godine dobila Kazahstanku u Beogradu, te 2015. godine u Pragu.

Putinceva će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajinke Katerine Kozlove.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist