Sport

Konjuh poražena u polufinalu Contrexevillea

Konjuh poražena u polufinalu Contrexevillea

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh izgubila je meč polufinala 50 tisuća dolara vrijednog ITF turnira u francuskom Contrexevilleu, nakon što je s 5:7, 7:6(5) i 4:6od nje bolja bila 279. igračica svijeta, devet godina starija Španjolka Beatriz Garcia Vidagany.

Prvi set pripao je Garcii Vidagany sa 7:5, u setu punom preokreta, u kojem je Konjuh imala 5 iskorištenih od ukupno 10 break prilika, a ljevoruka Španjolka 6 od 12, Dubrovkinja je skupila i čak 7 dvostrukih pogrešaka, sakupila 39 poena, njena protivnica 43.

15-godišnja Dubrovkinja je loše otvorila drugi set, izgubila dva servisa i našla se u zaostatku 0:3, ali uspjela se vratiti i s dva breaka izjednačiti na 3:3, pa i povesti s 4:3. Djevojke drže svoje servise do tie-breaka. Garcia Vidagany osvaja poen na servis Konjuh za 0-1, a Ana već u idućem poenu vraća izgubljeno, ali i krade peon Španjolki za vodstvo 2:1, potom i 4:2 te 6:3 za tri set lopte. Španjolka osvaja bodove na svoj servis, ali Ana ne propušta treću set-loptu, ovaj put na svoj servis. Osvaja drugi set sa 7:6(5)!

387. igračica svijeta sjajno s 2:0 otvara treći set, oduzevši servis Garcii Vidagany. Pri 3:2 Španjolka ima dvije break prilike, koristi drugu i poravnava na 3:3. Obje igračice drže svoj servis do desete igre kada Garcia Vidagany koristi prvu od dvije meč lopte za 6:4 u trećem setu i prolazak u finale gdje će igrati protiv 211. igračice svijeta, 24-godišnje Švicarke Timee Bascinszky, koja je u drugom meču polufinala svladala 22-godišnju Francuskinju i 314. igračicu na svijetu Constance Sibille sa 6:1 i 6:1.

Dubrovkinji ostaje utjeha da je na ovom turniru zaradila još 32 nova boda, što bi je moglo pogurati za pedesetak mjesta na svjetskoj ljestvici. Anu još sutra očekuje meč finala u paru sa Silvijom Njirić protiv argentinsko-francuskog para Furlanetto/Hesse.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr