Sport

Konjuh osvojila Montpellier!

Konjuh osvojila Montpellier!

Ana Konjuh osvojila je svoj prvi seniorski turnir! U finalu 25.000 dolara vrijednog ITF turnira u Montpellieru bila je bolja od druge nositeljice i 225. igračice na svijetu, 18-godišnje Ruskinje Irine Khromacheve sa 6:3 i 6:1!

Meč između 15-godišnje Konjuh i tri godine starije Khromacheve počeo je tvrdo. Obje tenisačice držale su svoj servis do 3:2 za Konjuh, kada mlada Dubrovkinja koristi jednu od dvije ponuđene break lopte. Međutim, u idućem gemu griješi Ana i dolazi u neugodnu situaciju (0:40) i Ruskinja koristi drugu od tri prilike za break. Ana ne posustaje i pritišće Khromachevu. Dolazi do nove tri prilike za break (0:40) i koristi prvu za 5:3 i servis za prvi set. I deveta igra u prvom setu odlazi na stranu naše tenisačice, koja time osvaja i prvi set sa 6:3.

Konjuh sjajno otvara drugi set oduzevši servis protivnici, a potom i potvrdivši svoj za 2:0. Pri vodstvu 3:1 mlada Dubrovkinja koristi treću ponuđenu prednost na servis Ruskinje i odlazi na 4:1, a potom na svoj servis i na 5:1. Na kraju, Ana je ukrala još jedan break Ruskinji i osvojila drugi set sa 6:1.

Sa 50 bodova osvojenih u Montpellieru Ana bi s bodovnim kontom 101 skočila s 549. pozicije do oko 385. mjesta! Podsjetimo, na početku godine Anin otac Mario Konjuh istaknuo je tri cilja: osvajanje juniorskog Grand Slama, prvo mjesto na juniorskoj ljestvici i ulazak među 250. do 200. mjesta na WTA ljestvici. Grand Slam je osvojila u Australiji, to joj je ujedno donijelo i vrh juniorske ljestvice, a s današnjim rezultatom ozbiljno se približava i ispunjenju trećeg cilja.

Pred Anom je novi izazov, juniorski Wimbledon. U sjajnoj je formi, igrat će samo singl mečeve i bit će to sjajna prilika za povratak na vrh juniorske ljestvice.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist