Sport

Konjuh 270. na WTA ljestvici

Konjuh 270. na WTA ljestvici

Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh nakon solidnog nastupa (2. kolo) na ITF turniru u francuskom Joue-Le-Toursu napredovala je za 15 mjesta na WTA ljestvici najboljih svjetskih tenisačica.

Od ponedjeljka je 15-godišnja Dubrovkinja zasjela na 270. mjesto sa 189 bodova, što joj je dosad najbolji plasman.

Inače, pred Anom je novi turnir u Francuskoj. Nakon Toursa seli u Limoges, gdje nastupa na dvoranskom ITF turniru vrijednosti 50 tisuća dolara, gdje je prva nositeljica 25-godišnja Španjolka Silvia Soler-Espinosa, 89. sa WTA rang liste. U 1. kolu, koji će Ana odigrati sutra ujutro od 11 sati na središnjem terenu sporstkog centra Couzeix, čeka je 16-godišnja Ukrajinka Anhelina Kalinina, koja se do glavnog turnira probila s tri pobjede u kvalifikacijama.

Vrijedi dodati kako se u Aninom dijelu ždrijeba nalazi i Britanka Tara Moore, koja je Dubrovkinju izbacila s prošlotjednog turnira u Joue-Les-Toursu, kao i druga nositeljica turnira Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, inače 110. igračica svijeta, koja na turniru igra s pozovnicom organizatora. Upravo je Lučić-Baroni osvojila turnir u Joue-Les-Toursu proteklog vikenda.

Pročitajte još

HRVATSKA FLAG FOOTBALL LIGA Dvije pobjede i jedan poraz za Sharkse

Dulist

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist