Sport

KONFRONTACJA SZTUK WALKI Račić spreman za borbu karijere, u ring bi trebao ući i Delija

Antun Račić (FC Gladijator)

Najjača europska borilačka promocija KSW stiže u Zagreb 9. studenog ove godine, a na toj će se priredbi boriti i Antun Račić za pojas prvaka u bantam kategoriji protiv Poljaka Damiana Stasiaka, pišu 24sata.hr

Jako sam ponosan sto ću se pred svojom publikom boriti za pojas prvaka KSW-a ujedno to ce biti prvi put u povijesti KSW-a borba za titulu do 61 kg. Nakon 4 uzastopne pobjede napokon sam dočekao tu priliku da se borim za titulu u najjačoj europskoj organizaciji KSW, rekao je hrvatski borac Antun Račić (29).

Nakon odličnog starta i četiri vezane pobjede u najjačoj europsko borilačkoj organizaciji, Račić je dobio priliku za borbu za titulu.

– Moj protivnik je Damian Stasiak najbolji poljski borac do 61 kg. On dolazi u KSW nakon šest borbi u UFC-u. Sigurno težak protivnik, ali ja ću biti spreman. Ovo je borba moje karijere – jasan je hrvatski borac koji je svjestan kvalitete protivnika:

– On već ima pobjedu u Areni Zagreb kada je pobijedio Filipa Pejića. Ja ću se potrudit da ne uspije ponoviti isto. KSW 51 ce biti sigurno jedna od najvećih MMA priredbi u Europi jer na njoj ce nastupiti još dosta Hrvatskih boraca kao i najbolji europski borci. Ovakva MMA priredba još nije bila na našim prostorima tako da se definitivno treba doći pogledati 9. studenog – poručio je Račić.

Iz Srbije dolazi Aleksandar Ilić, iz Crne Gore ultrapopularni Vaso Bakočević, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Erko Jun, a doći će i najbolji hrvatski borci. Najveći poljski adut bit će Borys ‘tasmanski vrag’ Mankowski.

Borbu će imati Filip Pejić, a ako sve bude po planu, u ring bi trebao i teškaš Ante Delija koji je nedavno zbog sitne ozljede morao odustati od PFL-ovog turnira. Delija bi mogao otpasti ako se vrati u PFL-ov turnir kao zamjena. Nažalost, u Zagrebu neće biti ljubimca hrvatske publike, hrvatsko-japanskog teškaša Satoshija Ishiija. Priliku će dobiti i Aleksandar Rakas i Ivan Erslan. A tu će biti i Roberto Soldić koji dolazi na krilima pobjede protiv Pietrzaka.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist