DuList IN

Koncertom klape Ragusavecchia završen glavni dio programa Festivala soli

Glavni dio programa 5. Festivala soli završen je koncertom klape Ragusavecchia protekle nedjelje navečer u Solani Ston. Festivalski program nastavlja se gastronomskom ponudom u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama sve do 20. rujna. Također, otvorenje izložbe radova umjetnika koji su sudjelovali na festivalskom ART parku bit će održano u nedjelju, 5. rujna u 18 sati u Kneževom dvoru u Stonu. Tako će i rujan biti u znaku stonskog slanog festivala!

Posljednji dan glavnog programa počeo je nastavkom ART parka u suorganizaciji s Domom Marina Držića. Riječ je o programu gostovanja 11 likovnih umjetnika iz Dubrovnika i s Pelješca koji su održali radionice za djecu i odrasle u Parku Komarda. Umjetnici su zainteresiranim polaznicima predstavili radove koji su nastali tijekom dva festivalska dana Art Parka koji je iznjedrio izložbu koja će biti otvorena u nedjelju, 5. rujna. Izložba će trajati do kraja festivala 20. rujna, a radovi će nakon toga trajno krasiti prostore Turističke zajednice Općine Ston.

Nedjelja je bila posljednji dan festivalske Eko place na kojoj su se predstavili izlagači iz Stona i Pelješca, ali i Slavonije, Doline Neretve te Šibenika. Održana je i još jedna vođena tura ‘Priča o Solani’ na kojoj je prisustvovao velik broj inozemnih posjetitelja Stona i okolice, a program je zaključen nastupom cavtatske klape Ragusavecchia u stonskoj solani uz delicije i kapljicu koje je pripremilo osoblje restorana Vila Koruna.
Festival soli Ston, projekt je koji je od 2017. do danas pokazao kreativnost i angažman svih uključenih u njegovu realizaciju, nastojeći kroz sve svoje programske sadržaje afirmirati lokalnu zajednicu i postati njezin važan dio. Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć, osobito u pandemijskom vremenu.

Pročitajte još

Završila 19. Ljetna škola filma Šipan, veliko BRAVO! za sve mlade kreativce

Dulist

[FOTOGALERIJA] Baletni spektakl na Lopudu

Dulist

S VELIKIM OSMJEHOM Lijepa Izabel Kovačić uživa u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija