DuList IN

Koncertom klape Ragusavecchia završen glavni dio programa Festivala soli

Koncertom klape Ragusavecchia završen glavni dio programa Festivala soli

Glavni dio programa 5. Festivala soli završen je koncertom klape Ragusavecchia protekle nedjelje navečer u Solani Ston. Festivalski program nastavlja se gastronomskom ponudom u stonskim i pelješkim restoranima, tavernama i vinarijama sve do 20. rujna. Također, otvorenje izložbe radova umjetnika koji su sudjelovali na festivalskom ART parku bit će održano u nedjelju, 5. rujna u 18 sati u Kneževom dvoru u Stonu. Tako će i rujan biti u znaku stonskog slanog festivala!

Posljednji dan glavnog programa počeo je nastavkom ART parka u suorganizaciji s Domom Marina Držića. Riječ je o programu gostovanja 11 likovnih umjetnika iz Dubrovnika i s Pelješca koji su održali radionice za djecu i odrasle u Parku Komarda. Umjetnici su zainteresiranim polaznicima predstavili radove koji su nastali tijekom dva festivalska dana Art Parka koji je iznjedrio izložbu koja će biti otvorena u nedjelju, 5. rujna. Izložba će trajati do kraja festivala 20. rujna, a radovi će nakon toga trajno krasiti prostore Turističke zajednice Općine Ston.

Nedjelja je bila posljednji dan festivalske Eko place na kojoj su se predstavili izlagači iz Stona i Pelješca, ali i Slavonije, Doline Neretve te Šibenika. Održana je i još jedna vođena tura ‘Priča o Solani’ na kojoj je prisustvovao velik broj inozemnih posjetitelja Stona i okolice, a program je zaključen nastupom cavtatske klape Ragusavecchia u stonskoj solani uz delicije i kapljicu koje je pripremilo osoblje restorana Vila Koruna.
Festival soli Ston, projekt je koji je od 2017. do danas pokazao kreativnost i angažman svih uključenih u njegovu realizaciju, nastojeći kroz sve svoje programske sadržaje afirmirati lokalnu zajednicu i postati njezin važan dio. Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette uz snažnu potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore te sponzora bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć, osobito u pandemijskom vremenu.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist