Kultura

Koncert zbora nominiranog za Emmy

Nakon odličnog nastupa na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Zadru prošloga vikenda, Dubrovački komorni zbor će svojoj publici prirediti još jedan vrhunski koncertni doživljaj.

U ponedjeljak, 28. svibnja, u Crkvi sv. Ignacija s početkom u 20 sati održati će zajednički koncert sa Zborom Rooke Chapel Bucknell Sveučilišta, u čijoj biografiji stoji kako su čak dva puta bili nominirani za prestižnu nagradu Emmy.
Dubrovački komorni zbor će se najprije predstaviti publici s dijelom repertoara koji su izveli u Zadru, a potom će pozornicu prepustiti svojim gostima iz Sjedinjenih Američkih Država.

Zbor Rooke Chapel Bucknell Sveučilišta, pod vodstvom Williama A. Payna, stekao je međunarodno priznanje zbog svojih interpretacija nekih od najznačajnijih djela sakralnog repertoara dvadesetog stoljeća, a čine ga studenti Sveučilišta Bucknell, koji studiraju društvene i prirodne znanosti, poslovnu administraciju, obrazovanje i inženjering. 

Zbor je 1989. godine bio nominiran za nagradu Iris, a 1996. i 2004. godine za nagradu Emmy. U posljednjih nekoliko godina ističu se njihovi nastupi na premijeri Händelovog Idomenea na rasprodanom koncertu u njujorškom Merkin Hallu, turneje po Engleskoj, Walesu, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Puerto Ricu, Kostariki, Španjolskoj, Poljskoj, Republici Češkoj, Italiji i Hrvatskoj, suradnja s londonskim suvremenim glazbenim ansamblom Electric Phoenix  kao i s gudačkim kvartetom Cambridg Fitzwilliam, izvođenje koncertne verzije Händelove opere Acis i Galateja uz Komorni orkestar Brewer te nastupi s Simfonijskim orkestrom iz Syracuse.

Snimili su dva nosača zvuka, An American Collage i On This Day Earth Shall Ring u izdanju Lovely Recordsa.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ekskluzivno smo ušli u čarobni svijet Držićevih životnih pozornica!

Mia Njavro Banić

U Lazaretima otvorena izložba ‘Braća po oružju’

Dulist

Romantična rock komedija večeras na daskama Scene Bursa

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija