DuList IN

KONCERT Runjićevi bezvremenski hitovi u jazz obradi Ines Tričković

KONCERT Runjićevi bezvremenski hitovi u jazz obradi Ines Tričković

Ines Tričković će sa svojim sextetom održati koncert Runjić in Blue u četvrtak, 24. rujna na platou u Lazaretima s početkom u 20:30 sati. Peti je ovo, jubilarni koncert naše sugrađanke, svjetski priznate jazz glazbenice, u njenom rodnom gradu.
Na programu će se naći bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića čiji je prepoznatljiv izričaj stvorio nebrojene hitove koje uvijek rado slušamo. Posebno je jaka bila veza Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića, a Ineskina veza s Oliverom, osim one obiteljske, je svakako i ljubav prema jazzu. Oliver je iznimno volio jazz, imao je i svoj jazz festival u Veloj Luci, a Ines je svoju dvadesetogodišnju karijeru upravo gradila u međunarodnim jazz okvirima.
Program koji će izvesti s glazbenicima Lukom Žužićem (trombon i aranžmani), Grgurom Savićem (saksofon), Hrvojem Gallerom (klavir), Zvonimirom Šestakom (kontrabas) te Krunom Levačićem (bubnjevi) nagrađen je 2014. godine Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe za pjesmu Lamento. Također je postigao i međunarodni uspjeh velikom turnejom u Kini.
-Uzbuđena sam da ću imati priliku održati ovaj peti, jubilarni koncert u Dubrovniku. Godina je iznimno teška za nas glazbenike i svaki koncert koji uspijemo održati pred publikom smatram poklonom. Program je iznimno težak i kompleksan i sretna sam da donosim mom Gradu opet drukčiji i veliki program petu godinu za redom. Ponosna sam da ćemo se svi skupiti u originalnoj postavi koja je i sudjelovala u ovom Porinom nagrađenom projektu. Nemam Vam što reći osim da dođete u Lazarete u četvrtak i uživate u Runjićevim djelima u našoj interpretaciji – izjavila je Ines.

Budući da je koncert dio Good Food Festivala u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, neće nedostajati ni slatkih zalogaja. Svaki posjetitelj će uz kupljenu ulaznicu uživati u ručno rađenim pralinama gospođe Biljane Milina iz Pupnata. Kapacitet gledališta je ograničen, a koncert je organiziran prema preporukama HZJZ-a. Kao i svih dosadašnjih godina, koncert podupiru Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, a produkciju koncerta potpisuje agencija Event Lab.

Prodaja ulaznica krenula je putem sustava www.ticketshop.hr a ulaznice je moguće fizički kupiti u Tisak Media Centru na Pilama, Brsalje 9. Ulaznice nije moguće kupiti pred izvedbu na mjestu događaja.

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist