Kultura

Koncert povodom stote obljetnice smrti Claudea Debussyja

U povodu stote obljetnice smrti francuskog skladatelja Claudea Debussyja, večeras u 20 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika održat će se koncert na kojem će nastupiti Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, flautistica Antonea Gjaja Kocković i pijanistica Ivana Jelača.

Život i djelo velikog francuskog skladatelja Claudea Debussyja prikazat će se kroz jednosatni program kojim će se uz izbor iz bogatog opusa ovog najznačajnijeg predstavnika impresionizma u glazbi, istaknuti prožimanje umjetnosti, karakteristično za razdoblje u kojem je Debussy stvarao. Program je osmislila pijanistica Ivana Jelača, uz koju će na koncertu nastupiti flautistica Antonea Gjaja Kocković te gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sastavu: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.

Koncert se realizira uz potporu Grada Dubrovnika kao zajednički projekt udruge Sve ostalo je glazba, Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Umjetničke galerije Dubrovnik u suradnji s Francuskom alijansom Dubrovnik (kao dio programa Frankofonije 2018.), a koja za ovaj koncert priprema i iznenađenje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Program koncerta:
Syrinx za flautu solo
Images oubliées: Souvenir du Louvre, sarabanda za klavir
Children´s corner: Golliwog´s cakewalk, arr. za gudački kvartet
La fille aux cheveux de lin, preludij, arr. za violinu i klavir
Arabesque br. 1 &2 za klavir
Rêverie za flautu i klavir
L´isle joyeuse za klavir
Printemps, parafraza, arr. za flautu i klavir
Claire de lune, arr. za gudački kvartet
Beau Soir, arr. za klavirski kvintet

Pročitajte još

OVOG ČETVRTKA U TEATRU ‘Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu’

Dulist

PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE Upoznajte čuvare mašte koji istražuju površinu Sna!

Dulist

U SRIJEDU Predstavljanje knjige ‘Snažne godine’ autorice Lucije Kovačević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija