Aktualno

Koncert Makedonske filharmonije u atriju Kneževa dvora

Koncert Makedonske filharmonije u atriju Kneževa dvora

Filharmonija Republike Sjeverne Makedonije gostovat će u Dubrovniku u četvrtak 6. srpnja. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Filharmonijom će ravnati Borjan Canev, dok će kao solistica nastupiti pijanistica Marija Gjoševska.

RSM filharmonijski orkestar je prvi i jedini simfonijski orkestar u Republici Sjevernoj Makedoniji, te samim time jedini stalni predstavnik simfonijskog stvaralaštva na makedonskoj glazbenog sceni. Tokom godina, Filharmonija RSM je postala jedan od glavnih nositelja glazbenog života zemlje i ambasador makedonske umjetnosti širom svijeta.

Koncert Makedonske filharmonije u atriju Kneževa dvoraFilharmonijom će ravnati Borjan Canev, njezin rezidencijalni dirigent i jedan od najboljih umjetnika na makedonskoj sceni. Nakon obrazovanja u Skopju i Sofiji, usavršavao se u Londonu na Kraljevskom glazbenom koledžu te kod uglednih dirigenata poput Sir Simona Rattlea. Ravnao je uglednim orkestrima diljem svijeta poput London Symphony Orchestra. Wagner Society Orchestra Tokyo, Sofijska filharmonija i brojnim drugima.

Koncert Makedonske filharmonije u atriju Kneževa dvora

Kao solistica na koncertu nastupit će Marija Gjoševska, također jedna od najboljih makedonskih pijanistica. Svakim nastupom potvrđuje status rijetkih umjetnika na makedonskoj glazbenog sceni – pijanistica visokih standarda u izvedbi, virtuoznosti i emotivnoj tehnici, koji rezultiraju izvanrednom ekspresijom na pozornici.

Na programu koncerta su Bersina Idila, Pajdushko F. Ivanova i Saint-Saënsov Koncert za klavir i orkestar br. 2, op. 22, dok će u drugom dijelu publika slušati Beethovenovu Četvrtu simfoniju.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (od 9 do 14 sati), u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama i online na ulaznice.hr, a popuste za građane moguće je ostvariti isključivo na blagajni DSO-a.

Foto: Dubrovački simfonijski orkestar

Pročitajte još

PROVJERILI SMO Dubrovnik bez podataka o američkim bullyjima XL i stafordima

Marko Džamarija

Cijene u siječnju više za 4,1 posto, najveći porast u restoranima i hotelima

Dulist

Evo koje su ulice u povijesnoj jezgri sutra bez vode!

Dulist