Kultura

Koncert klasične glazbe: Karlo Fio i Mislav Pavlin u Orebiću

Koncert klasične glazbe: Karlo Fio i Mislav Pavlin u Orebiću

Unutar ‘Dana Kulture Orebić 2016’, Ogranak Matice hrvatske Orebić organizira koncert klasične glazbe Karla Fia i Mislava Pavlina (violine), u utorak 06.09. u 21h u Crkvi Anuncijata.

Uz koncert klasične glazbe upriiličit će se i degustacija vina uz potporu ‘Wine Bar Shop Peninsula’ s Pelješca.

Karlo Fio, rođen 1961.g. u Zagrebu, započeo je s učenjem violine u petoj godini, te uskoro bio prepoznat kao veliki talent, osvajajući brojne nagrade među kojima se ističu Nagrada Udruge hrvatskih glazbenih kritičara i Nagrada Hrvatskog Glazbenog Zavoda. Nastupao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom i Zagrebačkim solistima. Nakon stjecanja diplome na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 1981.g., u klasi prof. Martina Barića studij nastavlja kod Christiana Ferrasa u Francuskoj, Josefa Suka u Beču te u SAD-u na Rice University-u (Houston) kod Sergiu Luce gdje je bio i član počasnog Rice University kvarteta. Karlo Fio je samostalni umjetnik i trenutno djeluje kao član simfonijskog orkestra Liechtenstein.

MISLAV PAVLIN
Mislav Pavlin diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića. Za vrijeme školovanja sudjelovao je na mnogim seminarima za violinu od kojih se posebno ističu oni u klasi prof. Yfraha Neamana i Igora Ozima, te seminari za komornu glazbu u sklopu zaklade Yehudi Menuhin. Dobitnik je više republičkih i međunarodnih nagrada s violinističkih natjecanja i natjecanja za komornu glazbu. Bio je član Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Zagrebačke filharmonije. Od 1991. do 2000. godine djeluje u gudačkom kvartetu Sebastian s kojim ostvaruje niz zapaženih nastupa u zemlji i inozemstvu, snima nekoliko trajnih snimaka za radio te jednu kompaktnu ploču, koja je 2003.godine nominirana za diskografsku nagradu Porin. Također surađuje i s Hrvatskim baroknim ansamblom u kojem posebno njeguje barokni način sviranja violine, te sa Cantus Ansamblom. Godine 1997. polaže audiciju u proslavljenim Zagrebačkim solistima u kojem djeluje i danas kao samostalni umjetnik. Od 2010.godine član je opernog orkestra HNK u Zagrebu gdje radi na mjestu vođe 2. violina.

KONCERTNI PROGRAM

Jean – Marie Leclair: Sonata za 2 violine, Op.6 br.5
Allegro ma poco
Gavotte – Andante grazioso
Presto

Antonio Vivaldi: Sonata za 2 violine, RV68
Allegro
Andante
Allegro moderato

Joseph Haydn: Sonata za 2 violine, Op.99 br.3
Andante con Variazioni
Presto

Antonio Vivaldi: Sonata za 2 violine, RV70
Allegro
Larghetto
Allegro molto

Béla Bartók: Dueti za 2 violine
Rutenska kolomejka
Tuga
Mjeh
Vlaška pjesma
Pizzicato
Bajka
Arapski napjev

Nicolo Paganini: Karneval u Veneciji, tema s varijacijama za 2 violine

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist