Županija

KONAVOSKI RODITELJI ‘Vijećnicima ništa nije značilo preko tisuću prikupljenih potpisa. Povećali su cijenu vrtića’

Nakon što je Općinsko vijeće Konavala na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici održanoj u petak ponovnim glasanjem usvojilo odluku o korekciji (uvećanju) cijene vrtića, donesenu u rujnu ove godine, kojom se cijena vrtića uvećava na 750 kuna, oglasili su se i konavoski roditelji koji su od samog početka izrazili neslaganje s ovom odlukom te su u nekoliko navrata o tome razgovarali i s načelnikom Božom Lasićem. Priopćenje koje u ime roditelja potpisuje njihov predstavnik Andro Sukno, prenosimo u cijelosti.

-Osim Općine, i mi roditelji pogođeni smo Covid krizom, a ovo povećanje još je jedan dodatni udarac na naš kućni budžet. Raspisanom peticijom za ukidanje odluke općinskog vijeća o uvećanju cijene vrtića te vraćanje iste na ponovno glasanje, prikupili smo više od 1000 potpisa naših sugrađana, koje očigledno općinskim vijećnicima ne znače aspolutno ništa, te su pokazali kakva se pronatalitetna i demografska politika u Konavlima vodi. Napominjemo da na sastanku sa načelnikom općine, predsjednikom općinskog vijeća te ravnateljicom vrtića, nismo dobili nikakve jasne odgovore gdje odlazi višemilijunska novčana razlika između sredstava koje izdvaja općina za financiranje vrtića, te onog što uplate roditelji, te još jedanput zaključujemo da ovo uvećanje nema nikakvog ekonomskog smisla, osim da se pod izlikom epidemijske krize, demokratskom krađom uzima od roditelja za krpanje proračunskih rupa. Za kraj želio bih zahvaliti svim roditeljima koji su aktivno sudjelovali u pokušaju promjene ove sramotne odluke općinskog vijeća – zaključio je u priopćenju Sukno.

Pročitajte još

Pelješkim mostom do sada prošlo više od 230 tisuća vozila

Dulist

ŽUPAN: Vatrogasci su i noćas obranili Slano od vatrene stihije. Čestitam im i zahvaljujem!

Dulist

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija