Kultura

KONAVLJANI, JAVITE SE Traže se statisti za film ‘Mare’

Producentski tim hrvatsko-švicarskog filma ‘Mare’ redateljice Andree Štake , koji će se snimati na području Konavala od 1. listopada do 18. studenog, organizira casting za statiste.

Za potrebe snimanja traže muškarce, žene i djecu, a svi zainteresirani pozvani su na casting koji će se održati u Hotelu Croatia u Cavtatu 15. i 16. rujna od 10 do 18 sati.

Podsjetimo, režiju i scenarij filma ‘Mare’ potpisuje Andrea Štaka, direktor fotografije je Erol Zubčević, a scenografkinja Jana Plećaš. Film nastaje u koprodukciji Švicarske (OKOFILM Productions) i Hrvatske (Dinaridi Film) i u potpunosti će biti sniman na lokacijama u Konavlima i Dubrovniku. Producenti su Thomas Imbach i Andrea Štaka u Švicarskoj te Tena Gojić u Hrvatskoj.

U glavnoj ulozi nastupa Marija Škaričić, a u sporednim ulogama joj se pridružuju Goran Navojec i Goran Bogdan.
Radnja filma razvija se oko lika Mare koja živi u Konavlima u neposrednoj blizini dubrovačke zračne luke. Svakodnevica joj prolazi rutinski, ona je majka, supruga i domaćica. Njena nesputana priroda navest će je na potragu za osobnom slobodom nakon koje Mare više neće biti ista žena.

Razvoj projekta pomogli su MEDIA Švicarska, a produkciju su podržali švicarsko ministarstvo kulture, ciriški filmski fond, ZDF Arte, HAVC i Grad Dubrovnik.

Inače, film je u ožujku dobio podršku europskog koprodukcijskog fonda Eurimages u ihnosu od 170 tisuća eura.

Pročitajte još

Giorgio Baranac: Zbog priprema za koncert DSO-a znalo se dogoditi da ostanem i dva dana u arhivu

Iva Dedo

‘Detalji Grada’ DULU-ovca u Narodnoj knjižnici

Dulist

UZ TISKANJE 55. BROJA ‘DUBROVAČKIH HORIZONATA’ Esencija svega dubrovačkog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija