Aktualno

Konavlima 2 milijuna za razminiranje

Narodne novine i Plinacro uručile su Hrvatskom centru za razminiranje donaciju od dva milijuna kuna za razminiranje 185 tisuća metara četvornih minsko sumnjivog područja u Konavlima.

Tim će se sredstvima razminirati predio sjeverno od graničnog prijelaza Karasovići, cestovni pojas ceste Prapratno-državna granica i minska polja na području Dupskog osoja.
Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je donatorima na sredstvima kojim će se razminirati predjeli u Konavlima te je dodao kako je Vlada za razminiranje minama zagađenih predjela uložila preko 120 milijuna kuna.

Mario Dragun, direktor Ureda za odnose s javnošću Plinacro, kazao je kako ta tvrtka ovom donacijom nastavlja pokazivati kako je društveno odgovorna te kako brine o krajnjem jugu države. Na donaciji su se zahvalili Neven Karas, pomoćnik ravnatelja HCR-a te zamjenik načelnika Konavala Mato Pušić.
Inače, na području Županije, gdje je od rata od mina smrtno stradalo osam osoba,  ostalo je 5,6 kilometara minski sumnjivog područja i to u općinama Dubrovačko primorje i Konavle. U Primorju, gdje je u ovoj godini razminirano 454 tisuće metara četvornih, ostao je 2,1 kilometar četvorni minsko sumnjivog područja, a u Konavlima 3,54 kilometra četvorna i to u graničnom pojasu s Crnom Gorom i BiH. 
 

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Dubrovačke zidine i ove godine ‘utonule’ u mrak

Dulist

U NEDJELJU Korizmeni križni put padinama Srđa

Dulist

PADA CIJENA SVIH ENERGENATA Od utorka jefinije gorivo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija