Sport

‘KONAVLE 100 KM’ Sve spremno za veliki biciklistički spektakl!

'KONAVLE 100 KM' Sve spremno za veliki biciklistički spektakl!

Četvrta rekreativna biciklistička utrka ‘Konavle 100km’ u organizaciji Biciklističkog kluba Konavle održat će se u nedjelju 8. studenog, a tim povodom održana je i konferencija za medije.

Predsjednik BK Konavle Ivan Banović podsjetio je na povijest kluba, nabrojio dosadašnje nastupe i uspjehe te istaknuo kako je prva biciklijada ‘Konavle 100km’ održana 2012. godine.

– Start utrke je u 10.30 sati na Grudi, vozi se magistralom do Zvekovice te se potom kroz Konavosko polje vraćaju na Grudu. Imamo tri kategorije: 100 kilometara koja se vozi 3 kruga, 60 kilometara u dva kruga i 30 kilometara u jedan krug. Pravo nastupa imaju svi stariji od 16 godina. Prijaviti se može na Facebook stranici, a kotizacija ovisi o kategoriji. Podjela brojeva bit će od 8 do 10 sati. Za sve natjecatelje osigurani su prigodna suvenir-majica te zajednički ručak – izjavio je član Organizacijskog odbora Zoran Ćosić.

U kategoriji 100 kilometara osigurane su novčane nagrade, i to 1500 kuna za pobjednika, 1000 kuna za drugoplasiranog te 500 kuna za trećeplasiranog. Za one bez bicikla sjajna je vijest da će se moći iznajmiti na licu mjesta.

Prošle godine nastupilo je preko 85 vozača iz tri države, a ove godine je predprijavu podnijelo 90 vozača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Od zvučnih imena istaknuta su imena BiH reprezentacije – Antonio Barač, Josip Čerkez, Dragutin Bošnjak, Filip Kovačić i Toni Odak, a svoj nastup najavio je konavoski trijatlonac Jakša Diklić.

– Pozivamo sve da u nedjelju dođu i uživaju s nama u Konavlima. Jamčimo im sportski spektakl! – kazali su organizatori.

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist