Aktualno

Konačno – sanacija klizišta na Kozarini

Hrvatske ceste konačno kreću u sanaciju problematičnog klizišta na državnoj cesti D-8 u Župi dubrovačkoj na Kozarini (između Hotela Astarea i Plata).

Riječ je o klizištu koje je aktivno već godinama i zbog kojega je nemali broj puta dolazilo do oštećenja kolnika. Sanacija se doda radila smo privremeno, kako bi se omogućilo odvijanje prometa, no u međuvremenu se pristupilo izradi kvalitetnog projekta sanacije kojim se treba izvršiti stabilizacija terena.
Klizište se, naime, ne nalazi na samoj cesti već se na cesti reflektira samo problem koji se nalazi negdje dublje.

Projekt sanacije je napravljen, izabran je izvođač radova, Poduzeće za ceste Split, koje je ovog petka započelo s pripremama na gradilištu, a najvažnije – Hrvatske ceste su za projekt osigurale potrebna financijska sredstva.

Na magistrali su radi pripreme gradilišta, budući da se s radovima kreće idućeg tjedna, postavljeni i semafori koji će regulirati promet ovom dionicom, odnosno promet će se odvijati naizmjenično jednim prometnim trakom.
 

Pročitajte još

ZAČINIMO BOŽIĆ LJUBAVLJU Humanitarna akcija kuhanja bakalara na sv. Mihajlu

Dulist

Naši policajci obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Dulist

VICKO MIHALJEVIĆ NA SATU POVIJESTI Branitelji su bili odlučni do zadnjega braniti svoj grad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija