Grad

KOMENTAR Josipa Pavlović Tabak: ‘Žao nam je što smo izostavljeni, ipak je Linđo tradicija Igara’

KOMENTAR Josipa Pavlović Tabak: 'Žao nam je što smo izostavljeni, ipak je Linđo tradicija Igara'

Nakon sinoćnje generalne probe 66. Igara, mnogi su ostali u čudu. U scenariju Mani Gotovac, ove godine u noći otvaranja nisu dvije velike gradske institucije – Linđo i Dubrovački simfonijski orkestar.

Tim povodom, publika s galerije sinoć je pokazala Mani Gotovac što misli o micanju ovih kulturnih instiucija. Uz transparent ‘Mani nas se’, osvanuo je i transparent ‘Rušiš godinama tradiciju dugu – Linđo (1965.), Orkestar (1924.)’.

Za komentar o ‘rušenju tradicije duge’ zamolili smo v.d. ravnateljicu Linđa, Josipu Pavlović Tabak.

– Linđo kao institucija već godinama tradicionalno sudjeluje na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara, ove godine je to to nešto drukčije; nije samo da nedostaje Linđo, nema niti Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a treba se napomenuti kako obje instutucije ove godine imaju značajne obljetnice. Ako je tako gospođa Gotovac zamislila, očito ima nekakav svoj koncept i smatra da je to najbolješto se u ovom trenutku može ponuditi – ističe Pavlović Tabak, uz napomenu kako Linđo ipak nije skroz ‘maknut’ s programa.

Svakako se mora napomenuti kako Linđo nije izostavljen s programa 66. Igara, tako da ćemo mi ove godine nastupiti pet puta, čemu se radujemo. Što se tiče našeg izostanka s otvaranja, jest nam je žao, tužni smo, jer je to ipak tradicija na koju smo navikli, koju Linđo godinama čeka, no ponavljam, ako je to odluka gđe Gotovac, onda nemamo što preko toga – dodaje.

Na pitanje misli li kako će se dva simbola Dubrovnika, Linđo i DSO, ipak iduće godine vratiti na Otvaranje, Pavlović Tabak odgovara:

– Definitivno da. Ipak je to otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara, a ne Ljetnih igara u Ptuju ili ne znam gdje drugo, uz potpuno poštovanje drugim mjestima, kao i svim izvođačima koji ove godine nastupaju. No, pošto je to ipak tradicija, a Linđo tu prisutan toliki niz godina, šteta da je izostavljen. Kao i Dubrovački simfonijski orkestar. Tko zna, možda promjena ponekad i dobro dođe. Vidjet ćemo što će biti 2016. – zaključila je Pavlović Tabak.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist