Aktualno

Kome je Dubrovačka biskupija iznajmila svoje poslovne prostore?

Kome je Dubrovačka biskupija iznajmila svoje poslovne prostore?

Dubrovačka biskupija trenutno upravlja s dvadeset poslovnih prostora čiji zakup pokriva oko 25 posto ukupnih rashoda Biskupije, a 15. prosinca 2017. godine objavila je poziv za iskazivanje interesa za zakup sedam poslovnih prostora. Za ponuđene prostore pristiglo je ukupno 49 prijava.

-Unutar Ordinarijata biskup je imenovao povjerenstvo koje je detaljno razmotrilo sve pristigle prijave i temeljem ispunjenog obrasca i popratne dokumentacije za svaki prostor izabralo najpovoljnije ponude. Uzimajući u obzir, uz visinu najma, i poslovno stanje mogućeg zakupnika, kao i planiranu djelatnost.
Prostori koji su već bili u posjedu ranijih zakupoprimaca, ponuđeni su prvo njima, kako bi i oni, ukoliko su zainteresirani, dali ponudu za naredno razdoblje zakupa – stoji na stranicama Dubrovačke biskupije.

Dubrovačka biskupija i s njom povezane pravne osobe sklopile su ugovore o zakupu za razdoblje od 5 godina s nizom pravnih osoba zakupitelja prostora. Ovisno o djelatnosti, veličini i poziciji, prosječna cijena zakupa ovih prostora je oko 500 kuna po kvadratu, od čega će Dubrovačka biskupija uprihodovati mjesečno oko 50.000 kuna neto.

Za prostor na adresi Lučarica br. 2 – desno, koji je u trenutku prikupljanja ponuda bio prazan, sklopljen je ugovor s tvrtkom KARMELICE j.d.o.o. koja tu namjerava obavljati djelatnost trgovine slastica, zamrznutih proizvoda i mandarina. Za prostor na adresi Lučarica br. 2 – lijevo, koji je u trenutku prikupljanja ponuda bio prazan, sklopljen je ugovor s trgovačkim obrtom ARTIŽAN koji tu namjerava obavljati djelatnost proizvodnje i prodaje ručno rađenih suvenira.

Za prostor na adresi Đorđićeva br. 2, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom IDILA PLUS d.o.o., koji tu obavlja ugostiteljsku djelatnost. Za prostor na adresi Nikole Božidarevića br. 10, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom ugostiteljskim obrtom “BARACUDA”.

Za prostor na adresi Uz Jezuite br. 4, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom; trenutno u zakupu Artstudia – Atelier Pavica, koji tu obavlja djelatnost izrade i prodaje slika i originalnih predmeta primijenjene umjetnosti. Za prostor kuhinje u zgradi Biskupskog sjemeništa na adresi Poljana Ruđera Boškovića br. 6 u tijeku je potpisivanje ugovora s tvrtkom Mali Dubrovnik d.o.o. na razdoblje od dvije godine, a koji bi tu obavljali ugostiteljsku djelatnost, a za vrijeme trajanja školske godine pružali i uslugu prehrane za učenike.

Prostor na Svetoj Mariji, na adresi Od Kaštela 11, prije je bio stambeni prostor, a ovim oglasom je po simboličnoj cijeni od 100 kn ponuđen za otvaranje trgovine mješovite robe i prehrane, s ciljem pomoći ljudima koji žive u tom dijelu Grada. Nažalost, nismo dobili niti jednu ponudu za obavljanje te djelatnosti u tom prostoru.

-Odgovornim i transparentnim upravljanjem svojim materijalnim dobrima Dubrovačka biskupija pokriva svoje redovite troškove. Dok uz različite pastoralne projekte, svojim djelovanjem nastoji podizati kvalitetu života u našem Gradu i poticati revitalizaciju stare gradske jezgre. S tim ciljem, u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung, obnovljena je palača u Pustjerni, gdje su početkom ove godine useljene mlade obitelji – podsjećaju iz Dubrovačke biskupije.

-Upravljajući poslovnim prostorima Biskupiji je s jedne strane važna financijska dobit kojom biskupija pokriva dio troškova svog pastoralnog djelovanja, ali s druge strane važno nam je i aktivno sudjelovati u stvaranju što kvalitetnije i održive ponude u Gradu, kao i voditi interesa o zaposlenicima i obiteljima kojima bi korištenje ovih poslovnih prostora bio izvor prihoda – ističu iz Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist